27.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Peredniankina).
Uspokojenie vyberavých a náročných chuťových buniek nie je vždy jednoduché. Často sa musíte veľmi snažiť, aby ste uspokojili takéto chute. Je to však možné a v mojom prípade pomohol tento recept. Bol to hit a chutilo to nielen mojej sesternici.
V každej rodine sa nájde niekto, kto ohŕňa nos nad všetkým jedlom, ktoré sa pre neho pripravuje. V mojom prípade je to sesternica, ktorá nikdy nevie, čo by jedla. Nedávno prišla na návštevu bez ohlásenia a ja som bola ohromená. V hlave som mala prázdno, ale riskla som to a urobila tieto rezne. Vyšli skvele a všetci ich jedli, až sa im zbiehali slinky. Recept je taký jednoduchý, že ho zvládne aj dieťa, a ingrediencie už pravdepodobne máte doma.
Pri príprave jedla rozmýšľam veľmi jednoducho – chcem, aby všetkým chutilo. Vždy robím bravčové rezne alebo klasické rezne z mletého mäsa, ale tentoraz som zariskovala. Urobila som rezne s nakrájaným karfiolom a kuracími prsiami. Bolo to prvýkrát, čo som videla, že moji blízki tak rýchlo dojedli svoje porcie.
Recept na nakrájané karfiolové rezne
Ingrediencie:
- 1/3 hlávky karfiolu,
- 300 g kuracích pŕs,
- cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 2 vajcia,
- 3 lyžice strúhanky,
- 50 g tvrdého syra,
- soľ a korenie podľa chuti,
- voliteľne rovná lyžička korenia na kuracie mäso,
- olej na vyprážanie.
Spôsob prípravy:
- Karfiol umyte, rozdeľte na ružičky a vložte do hrnca s osolenou vodou. Karfiol varte niekoľko minút do mäkka, potom prebytočnú vodu sceďte.
- Z kuracieho filé odstráňte blanky a nakrájajte ho na malé kocky. Ochutíme korením na kuracie mäso, soľou a čiernym korením.
- K ochutenému kurčaťu pridajte na kocky nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a nastrúhaný syr.
- Pridajte aj nadrobno nakrájaný karfiol, rozklepnite vajcia a vsypte strúhanku. Nakoniec zmes dochuťte soľou a korením, ak to zmes potrebuje.
- Všetky ingrediencie zmiešajte do pevnej a homogénnej hmoty a potom z nej vytvarujte úhľadné rezne. Pred vyprážaním ich obalíme v strúhanke. Smažte z oboch strán dozlatista na rozpálenom tuku.
- Rezne podávajte s obľúbenou prílohou. V mojom prípade je to rukolový šalát a zemiakové pyré.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najzdravšie mäso pre „srdciarov“. Prekonáva kuracie a morčacie mäso
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.