Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy, Zdravie,

Pridajte si trochu do kávy namiesto mlieka. Francúzky to robia už dlho a tešia sa svojimi postavami

28.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/TanyaLovus). Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie, ako začať deň kávou, ktorá vám dodá energiu na dobrý štart, ale zároveň podporí váš jedálniček....

28.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/TanyaLovus).

Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie, ako začať deň kávou, ktorá vám dodá energiu na dobrý štart, ale zároveň podporí váš jedálniček. Ukazuje sa, že kávu môžete obohatiť o určitú prísadu, ktorá pomáha pri chudnutí. Používajú ho Francúzky a preto tešia svojou postavou.

Káva s levanduľou – prečo sa oplatí piť?
Foto: shutterstock/TanyaLovus

Prvou asociáciou s Provensálskom, ktoré sa nachádza v juhovýchodnom Francúzsku, je levanduľa. Táto oblasť sa môže pochváliť obrovským pestovaním tejto rastliny.

Nakupujeme levanduľovú kozmetiku, oleje, kúpeľové soli a voňavé mydlá. Francúzske ženy zas zaraďujú levanduľu aj do svojho jedálnička, pijú kávu so sirupom vyrobeným z tejto rastliny a pomáhajú si tak aj pri chudnutí. Pozrite si jednoduchý recept na tento zdravý kávový nápoj a kilá budú rýchlo lietať dole.

Aké zdravotné vlastnosti má levanduľa?

Levanduľa má upokojujúce a relaxačné vlastnosti. Okrem toho má diuretický, choleretický a antispazmodický účinok. Pomáha zmierniť bolesti brucha a menštruácie.

Úspešne ju môžeme použiť pri liečbe zápalov hrdla, prínosových dutín, priedušiek či mandlí, pretože má analgetické a protizápalové účinky.

Táto rastlina stimuluje vylučovanie tráviacich štiav a zlepšuje peristaltiku čriev. Odporúča sa konzumovať pri zápche a poruchách trávenia.

Levanduľa pridávaná do rannej kávy urýchľuje chudnutie, ale zlepšuje aj našu pohodu. Tento prídavok dodáva čiernej káve jedinečnú arómu, ktorá poteší každého milovníka tohto nápoja.

Levanduľa v kuchyni – recept na sirup, ideálny nielen do kávy

Levanduľa sa používa najmä vo francúzskej, talianskej a španielskej kuchyni. Jej výhonky sú skvelým doplnkom k dusenému mäsu so zeleninou, k pečenému jahňaciemu mäsu, do polievky a do ryby v aspiku. Hodia sa aj ku grilovaným jedlám.

Z tejto rastliny si môžeme pripraviť zdravý sirup, ktorý sa skvele hodí nielen do kávy, ale aj do čaju, vody či kakaa.

Aké suroviny potrebujeme na výrobu levanduľového sirupu? Tu je zoznam:

  • 2 šálky čerstvých kvetov levandule
  • 2 šálky cukru
  • 2 šálky vody

Najprv kvety dôkladne umyte a osušte. Potom ich vhodíme do hrnca spolu s cukrom a vodou. Všetko priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte 15 minút, pričom z času na čas tekutinu premiešajte.

Po niekoľkých minútach odstavte hrniec z ohňa. Keď sirup vychladne, precedíme ho cez sitko a nalejeme do čistých fliaš a nakoniec pevne uzavrieme.

Levanduľový sirup je skvelý doplnok nielen do kávy, ale aj do čaju, vody či kakaa.
Foto: shutterstock/Kateryna Ovcharenko

Káva s levanduľou – dve možnosti prípravy

  • Do rannej kávy sa oplatí pridať trochu levanduľového sirupu namiesto mlieka. Intenzitu levanduľovej arómy si ľubovoľne prispôsobíme.
  • Čerstvé alebo sušené kvety tejto rastliny sa tiež hodia do zalievanej kávy. V tomto prípade ich len zalejte v pohári s kávovým nápojom.
Levanduľa pomôže aj pri chudnutí. Do kávy sa preto oplatí pridať čerstvé alebo sušené kvety.
Foto: shutterstock/Open_Eye_Studio

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Seniori pijú príliš málo mlieka. Pretrváva presvedčenie, že „mlieko škodí“

Toto je najhorší čas pre „malú čiernu“. Mnoho ľudí robí túto chybu pri pití kávy


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Odteraz budú vaše raňajky zdravšie. Pomôžu vám jednoduché triky

28.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Geber86). Namiesto výživného, energiu dodávajúceho jedla si radšej vyberiete toast so syrom, vyprážané párky alebo sladené cereálie? To je…

Ako prať topánky v práčke? Čo je dovolené a čomu sa treba rozhodne vyhnúť

27.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako prať topánky v práčke a dá sa to vôbec? To sú pochybnosti, ktoré sa vynárajú v…

Trpíte bolesťami chrbta? Spite takto. Váš chrbát sa vám poďakuje

27.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Africa Studio). Keď sa prejaví, najčastejšie sa spája s extrémnym nepohodlím. Odhaduje sa, že 85 % ľudí na celom…

Zistite, kde môžete likvidovať lieky a prázdne obaly od liekov. Je to veľmi dôležité

27.10.2024 Redakcia vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Shyripa Alexandr). Získajte informácie o správnej likvidácii odpadu a o tom, kde sa majú lieky likvidovať. Máte doma sirupy, kvapky,…

Hrnce sa ničia a účty rastú. Častá chyba pri varení zemiakov

27.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Varenie zemiakov je jednou z najprozaickejších kuchynských činností, no jeden jej aspekt môže stále vyvolávať isté pochybnosti.…

Auto Trendy

Dacia Bigster v porovnaní so súpermi z Číny. Má rumunské SUV proti nim šancu?

28.10.2024 Redakcia Auto trendy - Niet pochýb o tom, že nová Dacia Bigster sa určite stane hitom, aj keď stále nepoznáme jej oficiálnu cenu. Aké sú prednosti tohto rumunského vozidla…

Bezpečná jazda začína tu: Odhaľte dôležité funkcie symbolov na ľavej páčke vedľa volantu!

28.10.2024 Redakcia Auto trendy - Symboly na ľavej páčke vedľa volantu označujú rôzne funkcie, ktoré vodič využíva pri ovládaní svetiel.

Čím umývať a čím neumývať autá

28.10.2024 Redakcia Auto trendy - Umývanie auta, bez ohľadu na ročné obdobie, nie je niečo, čo by sme robili s nadšením. Ak ho vykonávame nedbalo, bez správnych čistiacich prostriedkov a…

Elektronická ručná brzda: Tichý hrdina, ktorý vás dokáže spomaliť v krízových okamihoch!

27.10.2024 Redakcia Auto trendy - Keď sa nachádzame v situácii, kde ideme vozidlom vyššou rýchlosťou a náhle zistíme, že došlo k poruche bŕzd, často nás môže premôcť panika. Táto panika…

Prevratný nápad pre rodičov: Ako dieťa v autosedačke môže byť váš nákupný spoločník!

27.10.2024 Redakcia Auto trendy - Detská autosedačka, často známa aj ako "vajíčko", je neuveriteľne praktickým pomocníkom pre rodičov malých detí, ktorí sú neustále v pohybe. Je navrhnutá špeciálne tak, aby…

Číňania opäť prekvapili. Vyrobili auto, ktoré nikto iný nemá.

27.10.2024 Redakcia Auto trendy - Zeekr je značka, ktorú vlastní konglomerát Geely. Práve predstavila elektrickú dodávku Mix. Názov nie je náhodný, pretože interiér zaujme svojím všestranným charakterom.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov