31.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rimma Bondarenko).
Jeseň je obdobie, ktoré sa spája s výraznou vôňou škorice v kuchyni. Zvyčajne pripravujeme pečivo s použitím tohto chutného produktu. Ak však máte chuť na skutočne jesenné a rýchle raňajky, môžete si pripraviť chutnú a ľahko pripraviteľnú škoricovú omeletu. Chutí nadpozemsky a je veľmi sýta. Pozrite sa, ako ju pripraviť.
Omeleta je bežnou voľbou na raňajky, ale ak máte chuť obohatiť ju jesennými príchuťami, vyberte si škoricu. Pripravíte tak chutnú a netradičnú omeletu so škoricovou príchuťou. Je jemne nadýchaná a úžasne kombinuje všetky chute. Navyše ju pripravíte za chvíľu a vôňa škorice sa bude u vás doma šíriť celý deň. Túto omeletu môžete obohatiť čerstvým ovocím, prírodným jogurtom alebo javorovým sirupom.
Prečo jesť škoricu? Nie je to len chutný doplnok
Škorica, ktorá sa neodmysliteľne spája s jesenným obdobím, je nielen veľmi chutná a aromatická, ale aj skvelá pre naše zdravie. Má mnoho cenných vlastností, pre ktoré sa ju oplatí zaviesť do nášho každodenného jedálnička. Ukazuje sa totiž, že škorica:
- má antibakteriálny a protiplesňový účinok
- urýchľuje metabolizmus
- zmierňuje bolesti brucha
- pôsobí protizápalovo
- zmierňuje pálenie záhy a plynatosť
- má analgetický účinok
- zlepšuje chuť do jedla
- uľahčuje vstrebávanie živín
- má zahrievací účinok
Škoricová omeleta – ako ju pripraviť? Tento recept je spoľahlivý
Škoricová omeleta je jedným z najobľúbenejších jesenných dezertov. Poskytne dobrý a chutný štart do nového dňa. Tu je to, čo potrebujeme na prípravu omelety:
prísady na cesto:
- 150 ml prírodného jogurtu
- 2 vajcia
- 1 čajovú lyžičku xylitolu (brezový cukor)
- 40 g celozrnnej múky
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
Produkty na škoricovú zmes:
- 1 čajová lyžička mletej škorice
- 10 g masla
- 12 g xylitolu (brezový cukor)
Spôsob prípravy:
- Prípravu škoricovej omelety začnite rozbitím vajec do misky a ich zmiešaním s prírodným jogurtom a xylitolom.
- Pridajte hladkú múku a prášok do pečiva.
- Celú zmes potom dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek.
- Nalejte ho do rozohriatej panvice s malým množstvom tuku.
- Prikrytú omeletu smažte niekoľko minút na miernom ohni.
- Zároveň v pohári zmiešajte rozpustené maslo, škoricu a xylitol. Prísady kombinujte, kým nevznikne hladká hmota.
- Túto zmes potom rozotrite na vrch omelety a vytvorte špirálovitý vzor ako na škoricových buchtách.
- Potom omeletu opatrne otočte na druhú stranu.
- Smažte ešte 1-2 minúty a je hotovo!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Namiesto praženice použite vajcia týmto spôsobom. Stačí ich skombinovať s týmto a raňajky sú hotové
Tento čokoládový koláč pripravíte bez múky z 3 ingrediencií. Je mäkký ako obláčik
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.