1.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vltava).
Vlašské orechy sú pochúťkou, ktorá môže ľahko stratiť svoje vlastnosti, ak nedbáme na ich správne skladovanie. Blížiaci sa koniec sezóny tohto vzácneho stromového ovocia je ideálny čas pripomenúť si, ako ho chrániť pred plesňami a škodcami, ako sú potravinové mole.
Existujú osvedčené spôsoby, ako udržať vlašské orechy čerstvé celé mesiace. Jedným z kľúčových aspektov je skladovať ich na tmavom a chladnom mieste, napríklad v špajzi.
Vzduchotesná nádoba s dobre priliehajúcim vekom je nevyhnutná na zabránenie vniknutiu hmyzu a na obmedzenie kontaktu s kyslíkom, čo zaručuje dlhšiu čerstvosť. Pred vložením orechov do nádoby je tiež potrebné ich dôkladne vysušiť, najlepšie papierovou utierkou.
Nemenej účinným spôsobom je zmrazenie nelúpaných vlašských orechov. V tesne uzavretom sáčku na šnúrke umiestnenom v zásuvke mrazničky môžu zostať čerstvé až dva roky. Porciovanie vlašských orechov do malých vrecúšok vám umožní použiť ich vo vhodnom čase bez toho, aby ste museli rozmrazovať celú zásobu.
Vlašské orechy nielenže rozmaznávajú chuťové bunky, ale sú aj pokladnicou živín. Pravidelná konzumácia 2 až 3-krát týždenne dodáva telu horčík, zinok, fosfor, jód, mangán, draslík, ako aj vitamín E, vitamíny skupiny B, bielkoviny, vlákninu, kyselinu listovú, aminokyseliny a kyseliny omega-6 a omega-3.
Preto sa oplatí venovať pozornosť týmto jednoduchým, ale účinným metódam skladovania, ktoré vám umožnia vychutnávať si vlašské orechy mnoho mesiacov a využívať ich bohatú chuť a výživovú hodnotu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Myslíte si, že kupujete kvalitný olivový olej? Tento test všetko ukáže
Syr Mascarpone – krémová špecialita s všestranným využitím v kuchyni. Ako ho použiť?
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.