Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Rebierka sa takto vždy perfektne pripravia. Podávam ich nielen pri slávnostných príležitostiach

2.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/CCat82). Často sa stáva, že pripravené rebierka nespĺňajú naše chuťové očakávania, sú príliš suché alebo bez chuti. Existuje však spôsob, ako zabezpečiť, aby bolo...

2.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/CCat82).

Často sa stáva, že pripravené rebierka nespĺňajú naše chuťové očakávania, sú príliš suché alebo bez chuti. Existuje však spôsob, ako zabezpečiť, aby bolo mäso vždy dokonale šťavnaté a chutné. Prezradíme vám tajomstvo, ktoré z rebier urobí kulinárske majstrovské dielo.

Rebierka pečené v kyslej kapuste sú dokonalým jedlom na večeru. Ako ich pripravíte?
Foto: shutterstock/CCat82

Rebierka v kyslej kapuste: nielen na špeciálne príležitosti

Rebierka pečené v kyslej kapuste sú zaujímavou voľbou, ktorá v sebe spája množstvo chutí a vôní. Toto jedlo sa vyznačuje jemným mäsom, ktoré sa po dlhom pečení doslova rozplýva v ústach, a kyslou kapustou s výraznou kyslou chuťou, obohatenou o sušené huby a sušené slivky. Hoci sa často spája so slávnostnými obedmi alebo slávnostnými stretnutiami, je ideálny aj ako každodenné jedlo, ktoré poteší domácnosť svojou jednoduchosťou a hĺbkou chuti.

Jedinečnosť tohto pokrmu spočíva v harmonickej kombinácii ingrediencií, ktoré spolu vytvárajú nezabudnuteľnú kyticu chutí. Kyslá kapusta dodáva jedlu nielen charakteristickú kyslosť, ale obohacuje ho aj o cenné výživové hodnoty, ako sú vitamín C a probiotiká. Pridanie sušených húb a sušených sliviek vnáša do pokrmu nádych lesnej arómy a jemnej sladkosti, čím mu dodáva znamenitý charakter. Rebierka v kyslej kapuste sú preto nielen chutné, ale aj zdravé.

Tento pokrm je ideálny na rôzne príležitosti, od rodinných večerí až po väčšie oslavy. Môže sa podávať s kváskovým chlebom alebo pečenými zemiakmi, čo z neho robí univerzálnu voľbu pre milovníkov tradičnej kuchyne. Aby sa naplno prejavila jeho chuť, mal by sa podávať s čerstvými šalátmi s ľahkým dresingom. Nech už si vyberiete akúkoľvek prílohu, rebrá v kyslej kapuste sú vždy sýtym a uspokojivým jedlom.

Recept na rebierka v kyslej kapuste

Suroviny:

  • 1 kg bravčových rebier
  • 1 kg kyslej kapusty
  • 150 g údenej slaniny
  • 2 cibule
  • hrsť sušených húb
  • 8 sušených alebo údených sliviek
  • 3 lyžice oleja
  • 1 lyžica majoránky
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 lyžičky rasce
  • 4 semienka nového korenia
  • Soľ a korenie podľa chuti

Príprava:

  1. Príprava mäsa: Rebrá rozdeľte na menšie časti, najlepšie tak, aby v každej boli dve kosti. Dôkladne ich potrite soľou (asi 2 čajové lyžičky na 1 kg mäsa) a korením. Na zvýraznenie chuti môžete pridať aj sušený cesnak a údenú papriku. Mäso odložte aspoň na 2 hodiny alebo najlepšie na noc, aby korenie preniklo do hĺbky.
  2. Príprava príloh: Sušené huby namočte do teplej vody, aby zmäkli a získali späť svoj objem. Ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na póry alebo hrubšie kocky. Kyslú kapustu zbavte prebytočnej šťavy; ak je veľmi kyslá, krátko ju prepláchnite v studenej vode a postup zopakujte. Údenú slaninu nakrájajte nadrobno a odstráňte z nej kožu.
  3. Mäso a prílohu opečieme: V panvici alebo v hrnci s ťažkým dnom rozohrejte olej. Rebierka opečieme na prudkom ohni z oboch strán dozlatista – trvá to asi 3 – 4 minúty. Mäso vyberte z panvice a na zvyšnom tuku opečte slaninu spolu s cibuľou, až kým ľahko nezhnedne.
  4. Príprava kapusty: K slanine a cibuli pridajte kyslú kapustu (môžete ju vopred nakrájať, aby sa vám ľahšie miešala), namočené a odkvapkané huby, sušené slivky, bobkový list a nové korenie. Všetko za stáleho miešania niekoľko minút smažte, aby sa chute spojili a prebytočná tekutina odparila. Všetko ochuťte majoránom, rascou, soľou a korením podľa chuti.
  5. Pečenie: Polovicu pripravenej kapusty vložte do rúry alebo pekáča. Na ňu položte opečené rebierka a potom ich prikryte zvyšnou kapustou. Mäso môže mierne vyčnievať nad kapustu – to ho pekne opečie. Misku prikryte a pečte v rúre vyhriatej na 170 °C približne 2 hodiny, kým mäso nezmäkne a ľahko sa oddeľuje od kosti.
  6. Podávanie a skladovanie: Hotové rebierka môžete podávať ihneď po upečení alebo ich môžete na niekoľko dní uložiť do chladničky – vtedy sa ich chuť rozvinie. Pred podávaním ich prikryté zohrejte v rúre, aby sa nevysušili. Podávajte s obľúbenými prílohami, ako je chlieb, zemiaky alebo šaláty.

Súvisiace články:

Zlatá ovsená kaša je hitom pre imunitu. Posilňuje organizmus a skvele chutí

Konečne som sa naučila variť dokonalú ryžu. Nelepí sa a nemusím čistiť pripálený hrniec


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Žiadne ihly. Ľanový botox na tvár si vyrobíte z dvoch zložiek

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Gasani). Aký je najlepší domáci liek na vrásky? Zabudnite na drahé ošetrenia v salónoch. Namiesto toho siahnite do kuchynskej…

Vyberte z kuchynskej skrinky a naneste na tvár. Odstraňuje vrásky lepšie ako botox

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ground Picture). Prírodné kozmetické výrobky sú v každodennej starostlivosti o pleť čoraz obľúbenejšie. V mnohých prípadoch fungujú ako drahá…

Zametajú črevá ako metla a osvetľujú pokožku. Sú turbomotorické, ale Slováci ich nejedia

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Gv Image-1). Je dobré zaradiť do každodenného jedálnička zložky, ktoré sú síce stále nepopulárne, ale majú veľa cenných látok.…

Vaše vlasy budú hladké a hydratované ako po drahej kúre. Robte to dvakrát týždenne

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/puhhha). Sú vaše vlasy krepaté a suché? Potom vašim vlasom chýba vlhkosť. Nemusíte chodiť ku kaderníkovi na drahé ošetrenie.…

Rýchly koláč, ktorý pripravíte z toho, čo máte v chladničke. Ideálny ku káve

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna Shepulova). Premýšľate, čo si rýchlo pripraviť ku káve? Máme pre vás ideálne riešenie. Tento koláč je nielen rýchly…

Auto Trendy

Hrozivá zrážka nad Bieloruskom: Ruský Mi-24 skončil po zrážke s elektrickým vedením v troskách

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Na povrch sa dostali zábery, ktoré zachytávajú tragický okamih - ruský bojový vrtuľník Mi-24 sa zrútil k zemi po zrážke s elektrickým vedením pri diaľnici…

Svetové elektrické auto roka 2025

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Hyundai Inster, kompaktné SUV s dojazdom až 355 km, si získal nielen srdcia zákazníkov, ale aj odbornú porotu prestížnej ankety World Car Awards. Tento malý,…

Big Bud 747: Obrovský kolos, ktorý prepisuje zákony poľnohospodárstva

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si stroj veľký ako dom, s motorom silnejším než má Formule 1 a pneumatikami vyššími než dospelý človek. Nie, nehovoríme o žiadnom fantastickom vynáleze…

Motorkári versus vodiči áut: Kto robí viac chýb a kto za ne platí životom?

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Cesty sú každodenným bojiskom plným nepozornosti, riskovania a chýb, ktoré môžu mať tragické následky. Motorkári sú často označovaní za hazardérov, no štatistiky ukazujú, že za…

Veľký súboj pneumatík: Zosadila pneumatika Pirelli kráľa menom Michelin?

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Pneumatiky Michelin už roky kraľujú na trhu vysokovýkonných pneumatík, no zdá sa, že ich vláda môže byť ohrozená. Nový test odhalil, že Pirelli prichádza so…

Pekelná jama uprostred púšte: Ohnivý kráter horí už 50 rokov a vedci nevedia, ako ho uhasiť

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde zem doslova horí pod nohami, kde plamene šľahajú z obrovskej diery v zemi už päť desaťročí bez prestávky. Nie, nie je…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov