4.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasiia Kulikovska).
Jedlá pri diéte nemusia byť nudné alebo náročné na prípravu. Príkladom je chutná diétna polievka, ktorá nielenže výborne chutí, ale zasýti vás na celé hodiny. Okrem toho jej príprava nezaberie žiadny čas a je triviálna. Zistite, ako ju pripraviť a prečo sa oplatí zaradiť ju do svojho jedálnička.
Ak chcete schudnúť niekoľko kilogramov, musíte nielen cvičiť, ale aj správne sa stravovať. Jedlá počas chudnutia však nemusia byť nudné a bez chuti. Máme pre vás perfektný návrh na večeru, ktorá je nielen rýchla na prípravu, ale aj veľmi zdravá. Poradíme vám, ako si pripraviť chutnú diétnu polievku, ktorú môžete zaradiť do svojho každodenného jedálneho lístka.
Prečo jesť polievky? Je to ideálne jedlo, keď chcete schudnúť.
- Polievka pri diéte je dobrou voľbou, pretože jej základom je zelenina, ktorá je nielen nízkokalorická, ale aj bez tuku a je dobrým zdrojom vlákniny. Je preto ideálnym jedlom pre každého, kto plánuje schudnúť.
Navyše, polievka navrhnutá nižšie je sýta a dokonale zaplní žalúdok, takže nebudeme mať po nej chuť na desiatu, čo nám umožní efektívnejšie dodržiavať naše diétne predsavzatia.
- Navyše množstvo vitamínov, minerálov, antioxidantov a vlákniny v zelenine bude mať pozitívny vplyv na naše zdravie.
- Okrem toho bude mať zaradenie polievok do nášho jedálnička priaznivý vplyv aj na našu kondíciu a pohodu.
Preto sa počas chudnutia oplatí pravidelne konzumovať tieto druhy jedál, aby sme sa postarali o svoje zdravie a postavu.
Recept na diétnu polievku – ako ju pripraviť?
Príprava tejto chutnej diétnej polievky je veľmi jednoduchá a tento recept zvládne aj neskúsený kuchár. Navyše na ňu nepotrebujete veľa surovín, takže je to zdravý a lacný nápad na diétnu večeru.
Tu sú ingrediencie, ktoré budete potrebovať na prípravu chutnej polievky:
- 3 zemiaky
- 1 cibuľu
- 1 mrkvu
- 2 strúčiky cesnaku
- 300 g mletého hydinového mäsa
- rastlinný olej
- soľ a korenie
- 2 bobkové listy
Príprava:
- Prípravu polievky začnite rovnomerným nakrájaním zemiakov na kocky. Pridajte ich do hrnca a uvarte.
- Medzitým z mletého mäsa vytvorte mäsové guľky a pridajte ich do hrnca so zemiakmi. Celé to varte 10 minút.
- Potom nakrájajte na malé kocky cibuľu a osmažte ju na malom množstve oleja, pridajte nakrájaný cesnak a mrkvu.
- Po orestovaní tieto ingrediencie spojte s mäsovými guľkami a zemiakmi v hrnci.
- Polievku ochuťte a varte, kým nie sú ingrediencie mäkké.
- Nakoniec môžete polievku pri podávaní posypať napríklad petržlenovou vňaťou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.