6.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MaraZe).
Tradičné mleté rezne sú síce chutné, ale v klasickej podobe môžu byť niekedy nudné. Ale čo keby existovali spôsoby, ako ich chuť vylepšiť a dať im úplne nový nádych? Predstavujem 4 recepty, ktoré prinesú do vašej domácnosti novú chuť.
Mleté rezne sú jedlom, ktoré sa na našich stoloch objavuje už po celé generácie. Šťavnaté, dobre ochutené, podávané so zemiakmi a šalátom, sú esenciou domácej kuchyne. V najjednoduchšej verzii sú dokonalé, ale niekedy potrebujeme zmenu, aby sme objavili nové chute. Miernou úpravou klasického receptu a pridaním nezvyčajných ingrediencií môžete vytvoriť jedlá, ktoré spájajú tradíciu s kreativitou. V tomto článku nájdete až 4 nápady na tieto rezne a každý z nich stojí za vyskúšanie. Tieto bravčové rezne dodajú vašej každodennej večeri nový nádych a možno sa stanú obľúbeným jedlom vo vašej kuchyni.
Recept na mleté rezne so sušenými paradajkami a syrom feta
Ingrediencie:
- 500 g mletého mäsa (napr. hovädzieho a bravčového),
- 100 g rozdrobeného syra feta,
- 5-6 sušených paradajok v oleji, nadrobno nakrájaných,
- vajce,
- lyžica strúhanky,
- pol cibule nakrájanej nadrobno,
- soľ a korenie podľa chuti,
- olej na vyprážanie.
Spôsob prípravy:
- V miske zmiešajte mleté mäso, syr feta, sušené paradajky, cibuľu, vajce a strúhanku.
- Podľa chuti osolíme a okoreníme, premiešame a vytvarujeme rezne.
- Hotové mleté rezne opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.
- Preneste na tanier s papierovou utierkou. Rezne výborne chutia s gréckym šalátom alebo omáčkou tzatziki.
Recept na mleté rezne so zeleninou a vlašskými orechmi
Ingrediencie:
- 500 g mletého hydinového mäsa (napr. morčacieho),
- mrkva nastrúhaná nahrubo,
- malá cuketa, nastrúhaná,
- 50 g vlašských orechov, jemne nasekaných,
- vajce,
- lyžica strúhanky,
- soľ, korenie, sušené oregano podľa chuti,
- olej na vyprážanie.
Postup prípravy:
- Vo veľkej mise zmiešame mleté mäso, nastrúhanú mrkvu, cuketu, orechy, vajce a strúhanku.
- Ochutíme soľou, korením a oreganom. Vytvarujeme rezne.
- Rezne opečieme dozlatista a podávame so zemiakovým pyré.
Recept na mleté rezne s tvrdým syrom a hubami
Ingrediencie:
- 500 g mletého bravčového mäsa,
- 150 g šampiňónov nakrájaných nadrobno,
- 100 g nastrúhaného tvrdého syra,
- vajce,
- lyžica hladkej múky,
- soľ, korenie, sladká paprika,
- strúhanka na obalenie,
- olej na vyprážanie.
Spôsob prípravy:
- Huby smažíme, kým nie sú mäkké a voda sa neodparí.
- V miske zmiešame mleté mäso, syr, huby, vajce, múku a korenie.
- Vytvarujeme rezne, obalíme ich v strúhanke a vyprážame na rozpálenom oleji dozlatista.
- Syr v strede dodá rezňom vlhkosť, podávame s obľúbeným šalátom alebo zemiakmi.
Recept na mleté rezne s cícerom a koriandrom
Ingrediencie:
- 400 g mletého hovädzieho mäsa,
- polovica plechovky cíceru, scedeného a mierne roztlačeného,
- vajce,
- hrsť čerstvého a nasekaného koriandra,
- strúčik cesnaku pretlačený cez lis,
- pol čajovej lyžičky rasce,
- soľ a korenie podľa chuti,
- olej na vyprážanie.
Spôsob prípravy:
- Vo veľkej mise zmiešajte mäso, cícer, vajce, koriander, cesnak a korenie.
- Zo zmesi vytvarujte rezne a smažte ich na rozpálenom oleji, kým nie sú zlatisté a šťavnaté.
- Ideálne ako príloha k ryži alebo bulgurovej kaši s jogurtom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.