4.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chudo2307).
Slováci milujú vývar, ale naozaj poznajú tajomstvo najlepšieho receptu? Zahŕňa použitie mäsa, ktoré stojí pár drobných. Výsledok je ohromujúci.
Myslím, že všetci máme radi dobre uvarený vývar. Tradične sa spoliehame na kuracie stehno alebo hovädzie rebierka. Existuje však ingrediencia, ktorá je nielen lacná, ale z tradičného pokrmu urobí skutočnú chuťovú bombu.
Hovoríme o kuracích srdciach – sú bohaté na vitamíny a aminokyseliny. Chuť vývaru samozrejme zvýrazní mrkva, petržlen, zeler a aromatické korenie. Ale práve hydinové srdcia sú tým rozdielom, navyše sú lacné. Neplytvajte teda peniazmi na drahé ingrediencie, keď si môžete vytvoriť lahodný vývar za málo peňazí. Vaša domácnosť sa vám určite poďakuje.
Polievka z kuracích srdiečok – recept
Suroviny
- 500 g kuracích srdiečok
- 700 g zemiakov
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 2 ks bobkového listu
- soľ a korenie
- 1 lyžica masla
Kuracie srdiečka si umyjeme očistíme a nakrájame na kúsky. Potom ich ešte raz opláchneme a dáme do hrnca so studenou vodou. Varíme asi 20 minút (rozvaríme). Potom scedíme a orestujeme ich na masle spolu s nastrúhanou mrkvou na hrubom strúhadle a s nadrobno nakrájanou cibuľou. Podlejeme vodou, pridáme bobkový list soľ a korenie ,nakrájané zemiaky na kocky. Varíme všetko do mäkka. Podávame s petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.