6.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).
Nie je nič lepšie ako čerstvý a chrumkavý chlieb. Starý zvyčajne končí v koši a ukazuje sa, že jeho chuť môžete obnoviť za pár minút. Pozrite si tento jednoduchý trik, vďaka ktorému už nikdy nevyhodíte starý chlieb.
Mnohí ľudia si nevedia predstaviť deň bez chleba. V návale povinností sa často stáva, že siahneme po sendviči, ktorý sa dá pripraviť v okamihu.
Aby však sendvič chutil dobre, nie sú dôležité len prísady, ale predovšetkým samotný chlieb. Každý chce, aby bol čerstvý a chrumkavý. Tu je účinný trik na obnovenie sviežosti zatuchnutého chleba.
Čo môžete urobiť, aby ste udržali čerstvý chlieb? Potrebujete jeden výrobok
Chlieb začína strácať svoju čerstvosť už po niekoľkých dňoch. Ak ešte nesplesnivel, existuje jednoduchý spôsob, ako ho zachrániť. Stačí vám na to hliníková fólia. Čo by ste teda mali urobiť?
- Najprv zvlhčite zatuchnutý chlieb vodou a potom ho zabaľte do hliníkovej fólie.
- Chlieb vložte na 15 minút do rúry vyhriatej na 150 stupňov. Po tomto čase opäť získa svoju čerstvosť.
Ďalšou, rýchlejšou metódou je použitie mikrovlnnej rúry.
- V tomto prípade musíme chlieb zabaliť do navlhčenej papierovej utierky.
- Takto ho v mikrovlnnej rúre ohrievame maximálne pol minúty.
Vychladnutý chlieb môžeme aj zjesť. Takto ich môžete použiť v kuchyni
Existuje veľa spôsobov, ako v kuchyni využiť starý chlieb. Najobľúbenejším z nich je výroba krutónov.
- Stačí starý chlieb nakrájať na plátky, pokvapkať olivovým olejom a posypať korením. Prípadne môžete chlieb potrieť maslom a roztlačeným cesnakom. Výsledkom sú cesnakové krutóny. Výborne sa hodia k polievkam, najmä ku krémom.
- Starý chlieb sa hodí aj na zapekanie. Ak ho chcete pripraviť takto, položte na kúsok chleba cibuľu, šunku, huby, posypte syrom a vložte do rúry. Samozrejme, môžete použiť aj iné obľúbené prílohy.
- Na prípravu chleba vo vajíčkach môžete použiť starý chlieb. Stačí len rozmiešať vajcia, pridať mlieko a korenie, potom plátky namočiť do tekutiny a opiecť na panvici.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako zmrazujete a rozmrazujete chlieb? Vďaka týmto trikom bude ako z pekárne
100 rokov starý recept na chlieb sa vracia. Babičkin kultový recept je dokonalý v každej omrvinke
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.