7.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zoryanchik).
Vaječná nátierka je vynikajúcou voľbou pre mnohé jedlá – od raňajok až po večeru. Vďaka vysokému obsahu bielkovín, vitamínov a zdravých tukov je sýta a výživná súčasť vášho každodenného jedálnička. Ako pripraviť vaječnú nátierku? Do receptu zahrňte jednu prísadu, aby bol celok ešte krémovejší.
Vaječná nátierka nielen na slávnostné príležitosti
Vaječné jedlá sú veľmi obľúbené pre svoju výživovú hodnotu a prvotriedne chuťové pocity. Neoplatí sa obmedzovať tým, že budete zakaždým jesť tie isté miešané vajíčka alebo omeletu. Vaječná nátierka nielen skvele chutí, ale je aj jednoduchá na prípravu. Môžete ju obohatiť o rôzne prísady podľa svojich preferencií.
- Ako univerzálna príloha je vhodná kedykoľvek počas dňa.
- V kombinácii s celozrnným chlebom predstavuje sýte raňajky alebo obed.
- Ľahká večera s vajíčkovou nátierkou je ideálna pre tých, ktorí chcú večer zahnať hlad, ale nechcú sa na konci dňa ťažko najesť.
- Nič vám nebráni podávať ju ako dip na sendviče alebo krekry na domácich oslavách.
Ako vyrobiť vaječnú nátierku? Obohaťte ju o jeden produkt
Chcete nátierku s bohatšou chuťou a hladšou štruktúrou? Pripravte si vaječnú nátierku s tvarohom.
- Týmto spôsobom zvýšite množstvo bielkovín aj vápnika v jedle.
- Recept môžete považovať aj za patent na zníženie obsahu kalórií v pokrme.
- Zaradenie tvarohu do receptu namiesto veľkej porcie majonézy je prospešné pre labužníkov, ktorí si uvedomujú svoju hmotnosť.
Zloženie:
- 8 vajec uvarených natvrdo
- 80 g chudého alebo polotučného tvarohu
- 1 PL majonézy
- 1 čajová lyžička horčice
- 1 zväzok pažítky
- Soľ a korenie podľa chuti
Spôsob prípravy:
- Vychladnuté vajcia ošúpte a vložte do hlbokej misy. Roztlačte ich potom vidličkou.
- Pridajte tvaroh, majonézu, horčicu a nadrobno nasekanú pažítku.
- Premiešajte a potom pridajte korenie. Potom opäť premiešajte. Vaječná nátierka s tvarohom je hotová.
Dodatočný tip: Malé množstvo pažítky si môžete odložiť bokom, aby ste na záver mohli pokrm ozdobiť.
Aké prísady obohatia vaječnú nátierku?
Základný recept na vaječnú nátierku možno ľahko obmieňať prísadami, ktoré vnesú ďalšie chuťové tóny a živiny. Zelenina a bylinky, vrátane napríklad kôpru, petržlenu a papriky, sa dobre hodia k vaječnej nátierke. Pri dochucovaní experimentujte so sladkou paprikou alebo kari zmesou. Môžete do nej pridať aj nakrájané kyslé uhorky. Ak chcete dosiahnuť ešte krémovejšiu konzistenciu a získať ďalší zdroj zdravých tukov, pripravte vaječnú nátierku s avokádom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tento džem je pokladom vitamínov. Pripravíte ho za 10 minút bez varenia
Vajíčka v tejto verzii vás potešia. S chlebom na raňajky sa raz a navždy rozlúčite
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.