Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Mnoho ľudí si ho zamieňa so špenátom. Má veľa vitamínov a rýchlo sa pripravuje

7.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Shashkina). Na jeseň a v zime naše telo potrebuje najmä vitamíny a cenné látky. Ich dobrým zdrojom, známym ako zelená superpotravina, je kel....

7.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Shashkina).

Na jeseň a v zime naše telo potrebuje najmä vitamíny a cenné látky. Ich dobrým zdrojom, známym ako zelená superpotravina, je kel. Nielenže je skutočným nutričným bohatstvom, ale je to aj veľmi chutná zelenina. Poradíme vám, ako si ho rýchlo a chutne pripraviť vo vašej kuchyni.

Kel je nielenže skutočným nutričným bohatstvom, ale je to aj veľmi chutná zelenina. Poradíme vám, ako si ho rýchlo a chutne pripraviť vo vašej kuchyni.
Foto: shutterstock/Elena Shashkina

Kel je veľmi zdravá a na živiny bohatá zelenina, ktorú môžeme ľahko využiť v našej kuchyni. Stačí len pár ingrediencií a chutný, zdravý a farebný obed je hotový za pár okamihov. Odporúčame, ako a s čím kel vyprážať.

Smaženie kelu – čo by ste mali vedieť?

Kel pripravený na panvici je rýchly a jednoduchý spôsob, ako podávať túto chutnú a zdravú zeleninu. Okrem toho ho môžeme pripraviť v mnohých chuťových kombináciách a zároveň nestratí svoju výživovú hodnotu. To je veľmi dôležité, pretože táto zelenina je skutočným pokladom pre naše zdravie.

  • Kel obsahuje veľké množstvo vitamínov C, A a K, ako aj železo, horčík a vápnik.
  • Zároveň je skvelým zdrojom vlákniny, čím podporuje tráviaci systém.

Treba však vedieť, že sparenie kelu pred smažením nie je potrebné, hoci niekedy môže byť užitočné. Napríklad pri staršom kele s tvrdými a hrubými listami môžeme krátkym sparením zjemniť jeho štruktúru a urobiť ho jemnejším.

  • Na tento účel ho stačí na niekoľko sekúnd ponoriť do vriacej vody a potom ho zmierniť v studenej vode. Tento postup navyše pomáha zmierniť charakteristickú horkosť zeleniny, takže bude užitočný, ak má príliš výraznú chuť.
  • Na druhej strane, pri mladej zelenine tento proces nemusíme robiť, pretože je dostatočne mäkká.

Klasický recept na kel na panvici – ako ho pripraviť?

Kel môžeme pripraviť mnohými spôsobmi. Jeden z nich je úplne klasický a najjednoduchší. Na prípravu chutného pokrmu potrebujeme len niekoľko surovín.

Tu sú potrebné produkty:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 g kelu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • chilli korenie
  • citrónová šťava
  • soľ a korenie

Príprava kelu týmto spôsobom je triviálna.

  1. Na začiatok zohrejte olivový olej na panvici, cesnak nakrájajte na tenké plátky a chvíľu ho opekajte, kým nezhnedne.
  2. Potom pridajte kel a za stáleho miešania ho na miernom ohni smažte 3-5 minút.
  3. Keď sú listy na okrajoch chrumkavé, dochuťte podľa potreby a máme hotovo.

Kel s cibuľou a paprikou – pestré a rýchle jedlo na panvici

Ďalším spôsobom využitia kelu je príprava pokrmu s komplexnejšou chuťou. Zároveň je mimoriadne farebný, takže nielen skvele chutí, ale aj dobre vyzerá.

Kel pripravený podľa tohto receptu je mimoriadne farebný, takže nielen skvele chutí, ale aj dobre vyzerá.
Foto: shutterstock/PeopleImages.com – Yuri A

Na prípravu tohto receptu na panvici sú potrebné tieto ingrediencie:

  • 1 červená paprika
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 g kelu
  • 1 cibuľa
  • údená paprika
  • korenie
  • soľ

Príprava:

  1. Pri príprave tohto jedla začnete tým, že cibuľu nakrájate na kocky a papriku na tenké pásiky.
  2. Cibuľu opečte na rozpálenom olivovom oleji, kým nezačne sklovatieť, a potom pridajte papriku a všetko opekajte 5 minút, kým zelenina mierne nezmäkne.
  3. Nakoniec pridajte kel a za častého miešania všetko smažte 3-4 minúty.
  4. Posledným krokom je dochutenie celého pokrmu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Táto nenápadná zelenina je pokladom vitamínov. Slováci ju jedia príliš zriedkavo

Na niekoľko minút vložte do rúry. Chrumkavá desiata, ktorú môžete jesť bez výčitiek svedomia


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Vezmite si zemiaky, slaninu a biely nápoj. Tento recept je majstrovským dielom chuti a je lacný

7.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Eskymaks). Slovenská kuchyňa je už po stáročia plná polievok. Dnes pre vás máme naozaj starý recept, ktorý stále nestratil…

Vaječná nátierka bude krémová a sýta. Pridajte jeden výrobok

7.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zoryanchik). Vaječná nátierka je vynikajúcou voľbou pre mnohé jedlá - od raňajok až po večeru. Vďaka vysokému obsahu bielkovín,…

Cesta k dokonalým rezňom. Tieto triky zabránia tomu, aby z mäsa opadávala strúhanka

7.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/tiverylucky). Každá hostiteľka má svoj vlastný recept na bravčové rezne. Ak však hľadáte ten dokonalý, použite tento trik. Zabezpečí,…

Ako variť karfiol, aby ste sa vyhli nežiaducemu zápachu? Tri spôsoby, jeden veľmi jednoduchý

6.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Angel Simon). Karfiol, zelenina, ktorá sa teší veľkej obľube na slovenských stoloch, poteší svojou jemnosťou a bohatosťou na živiny.…

Toto ovocie chráni srdce. Slováci po ňom siahajú veľmi zriedkavo

6.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Peter Turner Photography). Mirabelka, známa aj ako „žltá slivka“, je ovocie, ktoré je napriek svojim nepopierateľným zdravotným účinkom stále…

Auto Trendy

CO2 prestane byť problémom? Nová technológia by mohla zachrániť spaľovacie motory

7.11.2024 Redakcia Auto trendy - Americký startup SpiralWave tvrdí, že našiel spôsob, ako vyriešiť problém nadmerných emisií CO2. Prebytočný oxid uhličitý sa dá okrem iného použiť na výrobu paliva pre…

Spoločnosť MG predbehla všetkých ostatných: uvádza na trh svoj elektrický roadster.

7.11.2024 Redakcia Auto trendy - MG chce konkurovať Mazde novým elektrickým roadsterom, ktorý sa už predáva.

Slnečné okuliare s nastaviteľným odtieňom používajú ako šošovky fotografické filtre

7.11.2024 Redakcia Auto trendy - Filtre s premenlivou neutrálnou hustotou (ND) sú pre fotografov praktickým nástrojom, pretože ich krytie možno upraviť jednoduchým otáčaním. Prečo ich teda nepoužiť na slnečné okuliare…

V Holandsku existuje spoločnosť, ktorá inštaluje solárne panely na dieselové nákladné vozidlá. Zisky sú neočakávane vysoké

7.11.2024 Redakcia Auto trendy - Holandská spoločnosť navrhla solárne panely, ktoré sa inštalujú na strechu nákladných vozidiel a znižujú ich spotrebu.

Čína podala žalobu na EÚ. Týka sa clá na autá

7.11.2024 Redakcia Auto trendy - Čína podala na Svetovú obchodnú organizáciu (WTO) žalobu proti vyrovnávacím clám, ktoré EÚ uložila na dovoz elektrických vozidiel vyrobených v Číne.

Toyota sa vyhýba výrobe výlučne elektrických vozidiel. Jej pokrok v tejto oblasti však predznamenáva sľubné modely.

7.11.2024 Redakcia Auto trendy - Toyota nedosiahla s jedným zo svojich elektromobilov očakávané výsledky, ale oznámila sľubné modely na nasledujúce roky.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov