Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Mnoho ľudí si ho zamieňa so špenátom. Má veľa vitamínov a rýchlo sa pripravuje

7.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Shashkina). Na jeseň a v zime naše telo potrebuje najmä vitamíny a cenné látky. Ich dobrým zdrojom, známym ako zelená superpotravina, je kel....

7.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Shashkina).

Na jeseň a v zime naše telo potrebuje najmä vitamíny a cenné látky. Ich dobrým zdrojom, známym ako zelená superpotravina, je kel. Nielenže je skutočným nutričným bohatstvom, ale je to aj veľmi chutná zelenina. Poradíme vám, ako si ho rýchlo a chutne pripraviť vo vašej kuchyni.

Kel je nielenže skutočným nutričným bohatstvom, ale je to aj veľmi chutná zelenina. Poradíme vám, ako si ho rýchlo a chutne pripraviť vo vašej kuchyni.
Foto: shutterstock/Elena Shashkina

Kel je veľmi zdravá a na živiny bohatá zelenina, ktorú môžeme ľahko využiť v našej kuchyni. Stačí len pár ingrediencií a chutný, zdravý a farebný obed je hotový za pár okamihov. Odporúčame, ako a s čím kel vyprážať.

Smaženie kelu – čo by ste mali vedieť?

Kel pripravený na panvici je rýchly a jednoduchý spôsob, ako podávať túto chutnú a zdravú zeleninu. Okrem toho ho môžeme pripraviť v mnohých chuťových kombináciách a zároveň nestratí svoju výživovú hodnotu. To je veľmi dôležité, pretože táto zelenina je skutočným pokladom pre naše zdravie.

  • Kel obsahuje veľké množstvo vitamínov C, A a K, ako aj železo, horčík a vápnik.
  • Zároveň je skvelým zdrojom vlákniny, čím podporuje tráviaci systém.

Treba však vedieť, že sparenie kelu pred smažením nie je potrebné, hoci niekedy môže byť užitočné. Napríklad pri staršom kele s tvrdými a hrubými listami môžeme krátkym sparením zjemniť jeho štruktúru a urobiť ho jemnejším.

  • Na tento účel ho stačí na niekoľko sekúnd ponoriť do vriacej vody a potom ho zmierniť v studenej vode. Tento postup navyše pomáha zmierniť charakteristickú horkosť zeleniny, takže bude užitočný, ak má príliš výraznú chuť.
  • Na druhej strane, pri mladej zelenine tento proces nemusíme robiť, pretože je dostatočne mäkká.

Klasický recept na kel na panvici – ako ho pripraviť?

Kel môžeme pripraviť mnohými spôsobmi. Jeden z nich je úplne klasický a najjednoduchší. Na prípravu chutného pokrmu potrebujeme len niekoľko surovín.

Tu sú potrebné produkty:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 g kelu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • chilli korenie
  • citrónová šťava
  • soľ a korenie

Príprava kelu týmto spôsobom je triviálna.

  1. Na začiatok zohrejte olivový olej na panvici, cesnak nakrájajte na tenké plátky a chvíľu ho opekajte, kým nezhnedne.
  2. Potom pridajte kel a za stáleho miešania ho na miernom ohni smažte 3-5 minút.
  3. Keď sú listy na okrajoch chrumkavé, dochuťte podľa potreby a máme hotovo.

Kel s cibuľou a paprikou – pestré a rýchle jedlo na panvici

Ďalším spôsobom využitia kelu je príprava pokrmu s komplexnejšou chuťou. Zároveň je mimoriadne farebný, takže nielen skvele chutí, ale aj dobre vyzerá.

Kel pripravený podľa tohto receptu je mimoriadne farebný, takže nielen skvele chutí, ale aj dobre vyzerá.
Foto: shutterstock/PeopleImages.com – Yuri A

Na prípravu tohto receptu na panvici sú potrebné tieto ingrediencie:

  • 1 červená paprika
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 g kelu
  • 1 cibuľa
  • údená paprika
  • korenie
  • soľ

Príprava:

  1. Pri príprave tohto jedla začnete tým, že cibuľu nakrájate na kocky a papriku na tenké pásiky.
  2. Cibuľu opečte na rozpálenom olivovom oleji, kým nezačne sklovatieť, a potom pridajte papriku a všetko opekajte 5 minút, kým zelenina mierne nezmäkne.
  3. Nakoniec pridajte kel a za častého miešania všetko smažte 3-4 minúty.
  4. Posledným krokom je dochutenie celého pokrmu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Táto nenápadná zelenina je pokladom vitamínov. Slováci ju jedia príliš zriedkavo

Na niekoľko minút vložte do rúry. Chrumkavá desiata, ktorú môžete jesť bez výčitiek svedomia


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Namiesto tradičného koláča pripravte na sviatky tento. Vaši hostia budú nadšení.

18.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alexandra Harashchenko). Veľká noc je ideálnym časom na prípravu chutných dezertov, medzi ktorými má pečivo osobitné miesto. Samozrejme, v…

Používate himalajskú soľ, pretože je zdravá? Pravda vás možno prekvapí (a možno aj nahnevá)

18.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrei Armiagov). Ružová, exotická, drahá a vraj zázračná. Himalájska soľ si získala srdcia (a peňaženky) mnohých Slovákov, ktorí veria,…

Pridávate do polevy? Určite stečie z koláčika rýchlejšie ako maslo z teplého toastu.

18.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yakubovich Vadzim). Ako si doma pripraviť polevu, aby bola dokonalá? Ak je lesklá poleva vašou kulinárskou Achillovou pätou, prichádzame…

Pistáciový koláčik bude hitom týchto sviatkov. Tradičné koláčiky sa vedľa neho môžu schovať

17.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JJ Boutich) Už o niekoľko dní budeme sláviť Veľkú noc. Toto je posledná výzva na prípravu sviatočného menu. Ak…

Rýchle lievance. Nepridávam mlieko a napriek tomu sú mäkké

17.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mosiahina Yulia). Ak si z času na čas radi doprajete sladké raňajky alebo niečo sladké len tak, máme pre…

Auto Trendy

SUV budúcnosti? Genesis predstavuje koncept, na ktorý sa nezabúda

18.4.2025 Redakcia Auto trendy - Automobilový svet má nového hráča, ktorý búra tradičné koncepty SUV. Genesis X Gran Equator, predstavený na autosalóne v New Yorku, vyvoláva otázky, či môže Hyundai…

Kia EV4 prekvapuje dojazdom: Elektromobil, ktorý porazí aj Teslu!

18.4.2025 Redakcia Auto trendy - Kia v New Yorku predstavila svoju elektrickú novinku – EV4, ktorá ukazuje, že aj menšie autá môžu ponúknuť veľké veci. S dojazdom vyše 530 kilometrov…

Najmenší sused Ameriky: Mikronárod s 38 obyvateľmi, ktorý si vymyslel vlastnú menu aj hymnu

18.4.2025 Redakcia Auto trendy - S ktorými krajinami susedia Spojené štáty americké? Kanada a Mexiko, odpovie bez zaváhania každý školák. Ale čo keby sme vám povedali, že existuje aj tretí…

Ktorým autám môžete dôverovať na cestách?

18.4.2025 Redakcia Auto trendy - Každé auto na cestách by malo byť bezpečné – pre vás, vašu rodinu aj ostatných účastníkov premávky. Organizácia Euro NCAP opäť podrobila najnovšie modely automobilov…

Pneumatika, ktorá sa nafúkne sama

18.4.2025 Redakcia Auto trendy - S defektom už nemusíte stáť na krajnici! BMW prináša revolučné zariadenie Seal & Drive Kit, ktoré pneumatiku nafúkne aj za jazdy. Už žiadne stresy a…

Výška, z ktorej sa vám zatočí hlava: Najvyšší most sveta už čoskoro otvorený

18.4.2025 Redakcia Auto trendy - Čína opäť ukázala svoje inžinierske majstrovstvo a prekonala všetky geografické prekážky! Na juhu krajiny stojí nový obrovský most Huajiang Grand Canyon Bridge, ktorý sa pýši…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov