7.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SEAGULL_L).
Jablkový koláč je pre mnohých ľudí veľmi obľúbeným pečivom. Je však čas vyskúšať niečo úplne nové a rovnako lahodné. Alebo možno ešte viac? Jablká zabalené do krehkého cesta budú chutiť úplne každému a stanú sa novou obľúbenou pochúťkou. Najmä preto, že ich príprava nie je náročná. Prečítajte si, ako si tento chutný dezert pripraviť.
Jeseň je ideálny čas na prípravu dezertov z jabĺk. Samozrejme, vedie jablkový koláč a jablkové pité, ale oplatí sa dať šancu jednoduchému a mimoriadne chutnému dezertu, ktorý podávaný teplý je absolútnym hitom. Jablká v koláči je jednoduchý recept, ktorý sa stane trvalou súčasťou vášho jedálneho lístka. Vaša rodina si bude pýtať dupľu a hostia sa budú pýtať na recept.
Jesenný dezert s jablkami. Jablkový koláč bude minulosťou
Jablká v koláči sú chutnou alternatívou jablkového koláča a jablkového pité. Dobre vyzerajú a ešte lepšie chutia. Navyše nie sú náročné na prípravu, takže ich prípravu by mal zvládnuť každý.
- Recept je dostatočne flexibilný, takže môžete experimentovať s formou podávania.
- Namiesto mandlí použite orechy, pridajte šľahačku alebo čokoládu, prípadne jablká vymeňte za iné ovocie, napríklad hrušky.
Možností je naozaj dosť, a tak niet divu, že si tento jednoduchý dezert tak rýchlo ukradne srdce každého, kto ho vyskúša.
Recept na chutné jablká v koláči
Prípravu jabĺk v koláči možno rozdeliť na niekoľko fáz.
- Prvou je príprava cesta na spodok.
- Druhou je úprava jabĺk.
- Treťou je príprava cesta na pokrytie ovocia.
Aby ste sa mohli pustiť do prípravy tohto dezertu, budete potrebovať tieto suroviny:
- 6 jabĺk
- 125 g rozpusteného masla
- 1 šálku kryštálového cukru
- ½ šálky odstredeného tvarohu
- ¾ šálky 30 % smotany
- ¼ lyžičky vanilkovej tyčinky
- 4 vajcia
Ingrediencie potrebné na prípravu základného cesta:
- 150 g masla
- 2 ½ šálky múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 4 lyžice práškového cukru
- štipka soli
- 1 vajce
Ako pripravíte jablká v koláči?
Najlepšie je začať prípravu dezertu základným cestom. Na to dajte do misky múku, prášok do pečiva, soľ a práškový cukor. Všetko spolu premiešajte a pridajte maslo a vajce. Potom niekoľko minút mieste cesto, po ktorom ho zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky na približne 30 minút.
Po uplynutí času vyberte cesto z chladničky, rozvaľkajte ho a rozdeľte na dve časti. Jednu z nich položte na dno plechu vystlané papierom na pečenie. Boky plechu prikryte zvyšnou časťou. Vidličkou urobte ľahké pichance a vložte na 10 minút do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia.
Počas tohto času môžete prejsť k príprave jabĺk. Jablká ošúpte a zbavte jadrovníkov. Aby neztmavli, môžete ich poliať citrónovou šťavou.
Potom ich položte na cesto vytiahnuté z rúry a začnite si pripravovať cesto, ktoré zakryje ošúpané ovocie. Na jeho prípravu vyšľahajte maslo s práškovým cukrom, vajcami, tvarohom, 30 % smotanou a vanilkou. Keď vznikne homogénna hmota, nalejte ju na jablká na plechu. Vložte do rúry vyhriatej na 160 °C a pečte približne 50 minút.
Keď koláč vyberiete, môžete ho posypať mandľami alebo inou posýpkou podľa vašich preferencií. Jablká v koláči sa najlepšie podávajú teplé. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jablkový koláč s pudingom. Dokonale chrumkavý a vnútri šťavnatý a aromatický
Tento čokoládový koláč pripravíte bez múky z 3 ingrediencií. Je mäkký ako obláčik
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.