Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Jablčný koláč 10-tich lyžíc. Bez mixéra, za pár okamihov. Vždy vyjde chutne

8.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tserliukevich Sviatlana). Voňa škorice a pečených jabĺk. Keď naplní dom svojou vôňou, priláka do kuchyne aj tých najneskúsenejších kuchárov. Ten tradičný, na krehkom cestíčku,...

8.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tserliukevich Sviatlana).

Voňa škorice a pečených jabĺk. Keď naplní dom svojou vôňou, priláka do kuchyne aj tých najneskúsenejších kuchárov. Ten tradičný, na krehkom cestíčku, si však vyžaduje veľa času na prípravu, čo často vystaví začínajúceho kuchára skúške. Pritom jablkový koláč sa dá pripraviť za pár okamihov, zo spojenia niekoľkých surovín, a to aj bez použitia mixéra. Koláč „10-tich lyžíc“ je medzi kuchármi hitom. Žiadny iný nie je taký jednoduchý.

Jablkový koláč sa dá pripraviť za pár okamihov, zo spojenia niekoľkých surovín, a to aj bez použitia mixéra. Koláč „10-tich lyžíc“ je medzi kuchármi hitom.
Foto: shutterstock/Tserliukevich Sviatlana

Drobivý maslový spodok v kombinácii s jablkovou náplňou s intenzívnou škoricovou príchuťou, doplnený o drobenku na vrchu, si našiel obľubu u turistov. Obľúbený jablkový koláč sa dostal na zoznam najlepších jedál – a hoci musel ustúpiť tvarohovému koláču, mnohí ho stále považujú za najchutnejšie pečivo. Slováci sa však k nemu často správajú trochu nespravodlivo.

  • Hoci sa tradičný jablkový koláč systematicky pečie takmer v každej slovenskej domácnosti, na stôl sa zvyčajne dostáva až vtedy, keď jablká dlho ležia nedojedené.
  • Iní poukazujú na to, že jeho príprava môže byť časovo náročná a komplikovaná – najmä ak vidíte recept po prvýkrát.

To niektorých ľudí účinne odrádza od toho, aby siahli po jablkách a tortovej forme. Pritom existuje oveľa jednoduchší spôsob. Jablkový koláč 10-tich lyžíc už potešil nejednu kuchárku.

Rýchly a lacný jablkový koláč. Koláč 10-tich lyžíc

Kombinácia jabĺk a škorice je tou pravou vôňou jesene. Nemusíte stráviť dlhé hodiny v kuchyni, aby ste si vychutnali ich chuť. Aj keď to vedeli už naše babičky, koláč 10-tich lyžíc sa opäť teší obľube a opäť poteší. Kuchári tento časovo úsporný spôsob milujú.

Jablkový koláč s 10 lyžicami je jednou z najlepších možností pre neohlásených hostí. Potrebné ingrediencie totiž ľahko nájdete v kuchynskej skrinke a samotná príprava koláča vám nezaberie viac ako hodinu. Na prípravu koláča dokonca nepotrebujete ani mixér. Znie to úžasne? Je čas vyskúšať ho.

Budeme potrebovať:

  • 10 polievkových lyžíc pšeničnej hladkej múky
  • 10 polievkových lyžíc oleja
  • 10 lyžíc cukru
  • 3 jablká
  • 4 vajcia
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 polievková lyžica prášku do pečiva
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 lyžička mletej škorice.
Potrebné ingrediencie ľahko nájdete v kuchynskej skrinke a samotná príprava koláča vám nezaberie viac ako hodinu.
Foto: shutterstock/Sana Grebinets

Ako na to:

  1. Jablká ošúpeme a odstránime jadrovník. Nakrájajte ich na tenké plátky, pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte škoricou. Dôkladne premiešajte.
  2. Tortovú formu s priemerom 21 cm vyložíme papierom na pečenie. Na dno poukladajte nakrájané jablká a škoricu.
  3. V miske zmiešajte múku, olej, cukor, vanilkový cukor, vajcia a prášok do pečiva. Celú zmes premiešajte, kým sa ingrediencie nespoja – môžete použiť ručný šľahač alebo obyčajnú lyžicu. Ak však chcete ušetriť čas, rozhodnite sa pre mixér – hoci sa zaobídete aj bez neho. Zmes by mala byť hustá a homogénna.
  4. Nalejte ju na pripravené jablká.
  5. Koláč vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte približne 45 minút. Po uplynutí tejto doby koláč vyberte a odložte ho vychladnúť.

Ak chcete mať jablká na vrchu koláča, preklopte koláč z formy ešte teplý, ale nie horúci!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Jablkový koláč s pudingom. Dokonale chrumkavý a vnútri šťavnatý a aromatický

Nízkokalorický tekvicový koláč. Môžete ho jesť aj pri diéte


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Takto podávam baklažán. Uložte si recept, pretože budete nadšení

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BearFotos). Stal sa neoddeliteľnou súčasťou mojej kuchyne, takže ho mám vždy poruke. Používam ho na prípravu rýchleho, chutného a…

Obyčajné mleté mäso nerobím. Ohnivé kotlety sú oveľa lepšie, tajomstvom je chlieb

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oakland Images) Požarského ohnivé kotlety bol pokrm, ktorý sa v Rusku objavil za vlády cára Mikuláša I. Tento rezeň…

Urobila som tieto buchty a zbláznila som sa. Mäkké ako obláčik a lepšie ako z pekárne

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/YesPhotographers). Asi každý bude súhlasiť s tým, že nie je nič lepšie ako chutné, domáce, teplé pečivo. Nie vždy…

Raňajkujete a za chvíľu sa opäť pozeráte do chladničky? Pridajte si do miešaných vajíčok jednu vec

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dulin). Vstanete, naraňajkujete sa, poobzeráte sa a opäť cítite, ako vám škvŕka v žalúdku. Poznáte to? Práve preto odborníci…

Slováci ho radi pridávajú do vývaru. Tento výrobok je plný chémie

20.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Viktor1). V našich domácnostiach zriedkakedy chýba bujón ako Maggi. Toto všadeprítomné korenie je v našich kuchyniach už roky a…

Auto Trendy

Očarujúci nový Lynk & Co 01: Zrýchlenie ako blesk a technológie budúcnosti na dosah ruky!

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Lynk & Co na európskom trhu bola doteraz známa tým, že ponúkala iba jeden model – Lynk & Co 01. Po niekoľkých rokoch sa však…

Je nové Audi A5 2025 najlepším modelom vo svojej triede? Objavte jeho prelomové výhody!

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nové Audi A5 pre rok 2025 predstavuje výrazný krok vpred medzi svojimi konkurentmi v segmente. Aj keď jeho hmotnosť môže prekvapiť, ponúka množstvo ďalších výhod.

Odhaľte skryté tajomstvá vášho auta: Ako rýchlo opraviť nepríjemné zvuky!

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Dnes vám prezradím, ako rýchlo a efektívne opraviť neobvyklé zvuky, ktoré vaše auto vydáva. Je to dôležité nielen pre udržanie funkčnosti a bezpečnosti vášho vozidla,…

Pravda o elektromobiloch: Odhaľujeme mýtus o vyšších nákladoch na opravy!

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Elektromobily získavajú na popularite, no ich rozmach zároveň prináša množstvo otázok ohľadne nákladov na opravy a typov poškodenia pri nehodách. Údaje z druhého štvrťroka 2024,…

Predajný fenomén: Dacia Sandero mieri na trón najpredávanejšieho auta 2024 – a nič ju nezastaví!

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Dacia Sandero si opäť upevnila svoje miesto na vrchole predajných rebríčkov nových áut v Európe a smeruje k tomu, aby sa stala najpredávanejším automobilom na…

SUV budúcnosti je tu: Zoznámte sa s novým Hyundai Ioniq 9 – výkonom šokuje, dizajnom očarí!

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Najväčšie elektrické SUV od kórejského výrobcu Hyundai oficiálne vstupuje na scénu – a hneď s impozantnou batériou a výkonom presahujúcim 400 koní.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov