Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Za takéto bravčové rezne by sa nemusela hanbiť ani moja babička. Zvonku chrumkavé a vo vnútri šťavnaté

8.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer). Bravčový rezeň je kultový pokrm, ktorý už roky kraľuje na slovenských stoloch. Šťavnaté, jemné mäso a chrumkavý obal z neho robia klasiku,...

8.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer).

Bravčový rezeň je kultový pokrm, ktorý už roky kraľuje na slovenských stoloch. Šťavnaté, jemné mäso a chrumkavý obal z neho robia klasiku, ktorej je ťažké odolať. Ako pripraviť najlepšie rezne? Tajomstvo je v detailoch.

Bravčový rezeň je kultový pokrm, ktorý už roky kraľuje na slovenských stoloch.
Foto: shutterstock/Slawomir Fajer

Bravčový rezeň je skutočnou ikonou slovenskej kuchyne a je neodmysliteľne spojený s nedeľným domácim obedom. Ale bol vždy prítomný na našich stoloch? Korene tohto pokrmu siahajú do Nemecka, kde sa podával jeho originál, Wienner schnitzel z teľacieho mäsa. Časom, po prekročení slovenských hraníc, prešiel rezeň kulinárskou metamorfózou. Slovenskí kuchári vymenili teľacie mäso za ľahšie dostupné bravčové karé alebo panenku a vytvorili tak pochúťku, ktorú Slováci zbožňujú. Ako pripraviť mäso, aby chutilo? Nie je to ťažké.

Ako spoznáte dobré mäso na bravčový rezeň?

Hoci v mäsiarstve často bez otázok prijmeme kus bravčového karé, ktorý nám predavačka podá, oplatí sa pozrieť sa naň bližšie. Na čo by sme sa mali zamerať? Predovšetkým na farbu. Čerstvé mäso by malo mať svetloružový odtieň. Vyhnite sa bravčovému karé sivej alebo tmavoružovej farby, ktorá môže naznačovať, že nie je čerstvé. Ďalším dôležitým ukazovateľom je vôňa. Dobré bravčové karé má jemnú, mierne sladkastú vôňu. Kyslá alebo intenzívna vôňa môže byť signálom, že mäso je nesprávne skladované alebo je zatuchnuté.

Skontrolujte tiež pružnosť – jemne stlačený kus bravčového mäsa by sa mal vrátiť do pôvodného tvaru. Ak je príliš mäkké alebo lepkavé, radšej sa poobzerajte po inom obchode. Ak sa chcete vyhnúť rizikám, najlepšie je kupovať mäso od spoľahlivých dodávateľov, ktorí dbajú na jeho čerstvosť a kvalitu skladovania. To zabezpečí, že rezne budú nielen chutné, ale aj bezpečné na konzumáciu.

TIP! Mierne prerastený tuk na bravčovom karé dodá rezňu šťavnatosť a verzia s kosťou môže pri vyprážaní zvýrazniť jeho chuť.

Tajomstvo spočíva v dobre vybranom mäse, dokonale priľnavom obale a vyprážaní na masti, vďaka čomu sú výnimočne šťavnaté.
Foto: shutterstock/Jan_Mach

Ako pripraviť najlepšie bravčové rezne? Držte sa receptu a vaša rodina bude potešená

Bravčové rezne sú skutočným sviatkom pre milovníkov tradičných chutí. Tajomstvo spočíva v dobre vybranom mäse, dokonale priľnavom obale a vyprážaní na masti, vďaka čomu sú výnimočne šťavnaté. Chcete pripraviť tie najlepšie bravčové rezne? S týmto receptom vytvoríte skutočnú delikatesu.

Potrebujete tieto ingrediencie:

  • 6 plátkov bravčového karé hrubých asi 1 cm,
  • 3 vajcia,
  • 0,5 šálky pšeničnej múky,
  • 2 šálky jemnej strúhanky,
  • soľ, čierne korenie,
  • 7-8 PL bravčovej masti na vyprážanie.
  1. Mäso jemne rozklepte tĺčikom, najlepšie cez potravinársku fóliu, aby sa zachovala štruktúra. Rezne by mali byť tenké, ale nie príliš. Obe strany osolíme a okoreníme, potom na niekoľko minút odložíme, aby sa korenie vstrebalo.
  2. Pripravte si tri misky. Do jednej nasypte múku, do druhej strúhanku a do tretej rozšľahajte vajcia.
  3. Každý rezeň obaľte najprv v múke, pričom z nej striasajte prebytočnú múku, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke, pričom ju jemne pritlačte, aby sa obal dobre prilepil k mäsu.
  4. Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejte masť. Musí byť horúca, ale nesmie sa z nej dymiť.
  5. Rezne smažte na strednom ohni, kým nie sú zlatisté a chrumkavé, približne 3 – 4 minúty z každej strany.
  6. Podávajte horúce, najlepšie s klasickými prílohami, ako je zemiaková kaša a uhorkový šalát.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zabudnuté, ale chutí lepšie ako kuracie mäso. Ako upiecť hus? Jedna chyba spôsobí, že mäso zhorkne

Cesta k dokonalým rezňom. Tieto triky zabránia tomu, aby z mäsa opadávala strúhanka


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Urobte to a hyacinty rozkvitnú na Vianoce. Ozdobia váš vianočný stôl

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Galina Grebenyuk). Hyacinty sú rastliny, ktoré si spájame s jarou a viac s Veľkou nocou ako s Vianocami. V…

Ako udržať potkany mimo vašej záhrady? 8 spôsobov, ktoré stojí za to poznať

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Gallinago_media). Sú hnusné, ničia potraviny a šíria vážne choroby. Potkany nie sú vítanými hosťami ani v našich domovoch, ani…

Otvorenie balíka múky môže byť zastrašujúce. Môže za to múčny červ

20.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Art_Pictures). Niekedy nám zo zdanlivo triviálneho použitia múky či obilných vločiek môže naskakovať husia koža. Múčne výrobky môžu byť…

Obyčajné mleté mäso nerobím. Ohnivé kotlety sú oveľa lepšie, tajomstvom je chlieb

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oakland Images) Požarského ohnivé kotlety bol pokrm, ktorý sa v Rusku objavil za vlády cára Mikuláša I. Tento rezeň…

„Tekvicové ruky“ môžu postihnúť každého. Ako sa ich zbaviť?

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Deman) Obľúbená jesenná zelenina môže spôsobiť nezvyčajnú alergickú reakciu. Ukazuje sa, že surová tekvica muškátová u niektorých ľudí vedie…

Auto Trendy

Očarujúci nový Lynk & Co 01: Zrýchlenie ako blesk a technológie budúcnosti na dosah ruky!

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Lynk & Co na európskom trhu bola doteraz známa tým, že ponúkala iba jeden model – Lynk & Co 01. Po niekoľkých rokoch sa však…

Je nové Audi A5 2025 najlepším modelom vo svojej triede? Objavte jeho prelomové výhody!

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nové Audi A5 pre rok 2025 predstavuje výrazný krok vpred medzi svojimi konkurentmi v segmente. Aj keď jeho hmotnosť môže prekvapiť, ponúka množstvo ďalších výhod.

Odhaľte skryté tajomstvá vášho auta: Ako rýchlo opraviť nepríjemné zvuky!

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Dnes vám prezradím, ako rýchlo a efektívne opraviť neobvyklé zvuky, ktoré vaše auto vydáva. Je to dôležité nielen pre udržanie funkčnosti a bezpečnosti vášho vozidla,…

Pravda o elektromobiloch: Odhaľujeme mýtus o vyšších nákladoch na opravy!

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Elektromobily získavajú na popularite, no ich rozmach zároveň prináša množstvo otázok ohľadne nákladov na opravy a typov poškodenia pri nehodách. Údaje z druhého štvrťroka 2024,…

Predajný fenomén: Dacia Sandero mieri na trón najpredávanejšieho auta 2024 – a nič ju nezastaví!

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Dacia Sandero si opäť upevnila svoje miesto na vrchole predajných rebríčkov nových áut v Európe a smeruje k tomu, aby sa stala najpredávanejším automobilom na…

SUV budúcnosti je tu: Zoznámte sa s novým Hyundai Ioniq 9 – výkonom šokuje, dizajnom očarí!

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Najväčšie elektrické SUV od kórejského výrobcu Hyundai oficiálne vstupuje na scénu – a hneď s impozantnou batériou a výkonom presahujúcim 400 koní.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov