27.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oksana Karuna).
Kto z nás si z času na čas rád nepochutná? Bohužiaľ, niekto raz sarkasticky povedal, že z najväčších pôžitkov v živote sa tučnie, … ale nie v prípade týchto koláčikov. Sú naozaj chutné, rýchlo pripravené a ideálne na to, keď máte chuť na sladké, ale nechcete sa obávať, že na úkor pôžitku vám budú nohavice tesné.
Hľadáte recept na rýchle, jednoduché a chutné sušienky, ktoré môžete bez výčitiek svedomia zjesť do sýtosti a dať deťom do školy? Ak áno, máme pre vás osvedčený recept na ovsené sušienky. Ako ich pripravíte, aby ste ich trochu „zoštíhlili“? Nepoužívajte cukor a namiesto neho pridajte erytrol. Erytrol, známy aj ako „zázračný cukor“, neobsahuje takmer žiadne kalórie a má nulový glykemický index, čo je dôležité pre ľudí, ktorí dbajú o svoju hmotnosť a správne „hospodárenie“ so sacharidmi. Takéto sušienky sú dokonca chutnejšie ako tie s bežným cukrom. Tu je jednoduchý recept na zdravú pochúťku.
Rýchle ovsené sušienky. Perfektné ku káve a na zlepšenie nálady
Ingrediencie:
- 1,5 šálky ovsených vločiek,
- polovica kocky masla,
- 3 – 4 PL múky, najlepšie celozrnnej,
- 4 lyžice erytrolu,
- 2 väčšie vajcia,
- 1 plná čajová lyžička prášku do pečiva,
- trochu slnečnicových semienok,
- voliteľné: 2 PL sušených brusníc.
Ovsené sušienky – ako na to:
- Pripravte si misku a nasypte do nej ovsené vločky. Potom pridajte múku a prášok do pečiva a erytrol. Dôkladne premiešajte.
- Maslo vložíme do hrnca a rozpustíme. Kým sa maslo zohrieva, rozšľahajte vajcia.
- Maslo pridajte do misky s vločkami (nemalo by byť horúce) a prilejte rozšľahané vajcia. Ak používate brusnice, pridajte ich.
- Zmes na sušienky dôkladne premiešajte. Pripravte si plech na pečenie a vyložte ho papierom. Na plech potom dávajte lyžicou porcie zmesi na sušienky a jemne ich zarovnajte, aby sa nevydúvali.
- Plech odložíme na 15 minút, aby zmes jemne stuhla. Medzitým predhrejte rúru na 180 stupňov s funkciou horného-dolného ohrevu.
- Formu so sušienkami vložte do vyhriatej rúry a pečte asi štvrť hodiny, kým ovsené koláčiky nie sú zlatisté. Podávajte, keď úplne vychladnú.
Do ovsených koláčov môžete pridať aj lyžičku zemiakovej múky. Pridaním zemiakovej múky budú pevnejšie a dlhšie vydržia. Môžete pridať aj zrelý roztlačený banán. V tomto prípade pridajte len polovicu erytrolu. Tieto sušienky je najlepšie skladovať vo vzduchotesnej nádobe, aby vydržali čerstvé až týždeň.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Namiesto koláča si vyberte tento dezert. Chutí skvele a nepriberiete ani gram
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.