12.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatjana Baibakova).
V našich domácnostiach dominuje kuracie mäso – lacné, chutné a všestranné mäso, ktoré sa už stihlo stať základom mnohých tradičných jedál. Málokto však vie, že jednej jeho časti treba venovať osobitnú pozornosť.
Na našich stoloch kraľuje kuracina.
- Obzvlášť cenené sú kuracie prsia, ktoré sú obľúbené pre svoju nízku kalorickú hodnotu a vysoký obsah bielkovín, čím si získavajú srdcia tých, ktorí dbajú o diétu.
- Dôležité sú aj stehná, ktoré napriek vyššej kalorickej hodnote dodávajú telu cenné tuky a bielkoviny.
Málokto však vie o časti kurčaťa, na ktorú si treba dávať obzvlášť pozor.
- Chvost je časť, ktorej sa odborníci radia vyhýbať.
- Hoci môže byť lákavý ako prísada do vývaru s intenzívnou chuťou, je to časť, ktorá obsahuje najvyššiu koncentráciu zdraviu škodlivých baktérií a parazitov.
Aby toho nebolo málo, tradičné tepelné úpravy, ako je varenie alebo pečenie, neposkytujú účinnú bariéru. Parazity a baktérie nahromadené v kuracom chvoste vykazujú prekvapivú odolnosť voči vysokým teplotám. Časť hydiny, ktorá by mohla zlepšiť chuť mnohých jedál, sa tak stáva potenciálnym zdravotným rizikom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Uchovávanie mäsa v mrazničke. Po tomto čase nie je vhodné na konzumáciu
Kupujete mandarínky? Nenechajte sa oklamať, na farbe sieťky záleží
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.