12.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chudo2307).
S rastúcim povedomím Slovákov o výžive získavajú tradičné recepty našich starých mám opäť na popularite. Vývar z vnútorností, ktorý bol kedysi pravidelnou súčasťou jedálnička, sa teraz vracia ako silný hráč v boji proti anémii a nízkej hladine feritínu.
Dnešní spotrebitelia, ktorí sa čoraz viac zaujímajú o zdravé využívanie živočíšnych surovín, znovu objavujú výživovú hodnotu vnútorností. Tieto časti, ktoré boli dlhé roky považované za menej atraktívne, sa dnes dokonca dostávajú na taniere prestížnych reštaurácií.
Vývar zo sŕdc je najlepším príkladom tohto trendu. Dôkladne očistené a umyté kuracie alebo morčacie srdcia obohatia vývar o výraznú a hlbokú chuť.
- Je nielen pastvou pre chuťové bunky, ale aj zdrojom bielkovín, vitamínov a cenného železa pre zdravie krvi.
Po uvarení vývaru nemusia hydinové srdcia upadnúť do zabudnutia. Dajú sa použiť na mnoho spôsobov:
- od guláša až po plnku do pirohov,
- dostanú sa aj do sendvičov, kde spolu s nakladanými uhorkami a horčicou tvoria chutnú a výživnú kombináciu.
Inšpirujte sa videom používatieľky TikToku @petra.pajakova a skúste si pripraviť srdiečkovú polievku:
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Husa bude mäkká a chutná. Nezabudnite na tento doplnok
Táto polievka zahreje lepšie ako vývar a chráni pred prechladnutím. Kľúčové sú korenia
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.