13.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív).
V čom zmrazovať potraviny? V mnohých domácnostiach končia potraviny v mrazničke často zabalené v plaste. Je to bezpečné? Ukazuje sa, že je lepšie zvoliť inú nádobu, pretože plastové vrecká sú zlý nápad.
Mrazenie potravín je skvelý spôsob, ako predĺžiť ich trvanlivosť, keď ich nakúpime alebo uvaríme príliš veľa. Ale skôr, ako hodíte potraviny do mrazničky, radšej si to dvakrát premyslite, pretože existujú lepšie spôsoby skladovania potravín pri nižších teplotách. Vysvetlíme vám, čo si vybrať namiesto plastových vreciek.
Môžete zamraziť v plastových vreckách? Väčšina Slovákov robí túto chybu
Môžete zamraziť mäso a mäsové výrobky, ryby, syr, chlieb, zeleninu a ovocie. Tento spôsob uchovávania potravín šetrí veľa času a peňazí, pretože v supermarketoch často nájdete výhodné akcie a môžete nakúpiť výrobky do zásoby. Aký je najlepší spôsob uchovávania potravín, aby sa nepokazili?
Nádoba na mrazenie by mala byť vzduchotesná, pretože len tak si potraviny zachovajú svoju chuť a vôňu. Bohužiaľ, plastové vrecká toto kritérium nespĺňajú, čo znamená, že výrobky sú vlhké a rýchlejšie sa kazia. Okrem toho sa v plastových vreckách prinesených z obchodu môžu nachádzať baktérie, takže skladovanie potravín v nich môže spôsobiť zdravotné problémy.
V čom zmrazovať potraviny? Tieto nádoby sú najbezpečnejšie. Potraviny si zachovajú svoju chuť a vôňu
Najlepším riešením je umiestniť potraviny do plastových nádob, ktoré sú pevne uzavreté a odolávajú teplotám pri zmrazovaní. Dobre fungujú aj vrecká so zipsom alebo sklenené nádoby, no v tomto prípade pamätajte na to, aby ste ich nenaplnili až po okraj, pretože vplyvom teploty môžu prasknúť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Častá chyba pri mrazení. Tieto potraviny strácajú všetky svoje vlastnosti
Na ako dlho možno mäso zamraziť? Platia limity. Ak ich prekročíte, potraviny pôjdu do koša
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.