15.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein).
Čo robiť s prebytočným cmarom? Pridajte pár ingrediencií, premiešajte, osmažte a máte jedlo, ktoré je také chutné, že je to naozajstné sústo. Zamilujú si ho dospelí aj deti. Podávajte ho so svojimi obľúbenými prílohami.
Cmar je chutný nápoj a prísada do mnohých receptov. Môžete z neho pripraviť lahodné koktaily, chladiace nápoje, koláče, vafle a chutné lievance, ktoré sú ideálne na teplé raňajky, sladký obed alebo chutnú večeru. Najmä preto, že sú rýchlo hotové a rozplývajú sa v ústach. Ako ich pripravíte?
Čo robiť s prebytočným cmarom? Urobte si nadýchané lievance
Ak hľadáte zaujímavé sladké jedlo pre celú rodinu, namiesto smaženia vaflí alebo tradičných palaciniek po niekoľkýkrát sa rozhodnite pre lievance z cmaru. Vďaka originálnej prísade sú lahodne nadýchané a príjemne mäkké a vlhké sú aj vo vnútri. Sú jednoducho neodolateľné. Čo potrebujete na prípravu približne 20 kusov?
Zloženie:
- 0,5 l prírodného cmaru
- niečo cez 2 šálky celozrnnej hladkej múky
- vajce
- lyžička vanilkového cukru
- štipka soli
- rovná čajová lyžička sódy bikarbóny
- olej na vyprážanie (môžete použiť aj maslo, ale budete ho musieť často meniť, aby sa nepripálilo)
- obľúbené polevy – ovocie, med, čokoláda, džem, práškový cukor, posýpka, javorový sirup – čokoľvek, čo máte radšej
TIP! Nezabudnite vybrať vajcia a cmar z chladničky asi pol hodiny pred tým, ako začnete robiť lievance, aby mali izbovú teplotu. Takto sa dokonale spoja s ostatnými prísadami.
Ako pripraviť dobré sladké lievance? Použite cmar
Príprava cesta na lievance je naozaj jednoduchá. Stačí, ak zmiešate ingrediencie. Zmes nalejete na panvicu a v okamihu si budete môcť pochutnať na sladkom pokrme.
Spôsob prípravy:
- Do misky nalejte cmar, pridajte do neho vopred rozšľahané vajce a dôkladne premiešajte.
- Pridajte múku, potom soľ, cukor a nakoniec sódu bikarbónu. Miešajte, kým zmes nebude dokonale hladká.
- Teraz je čas na vyprážanie. Do rozpálenej panvice nalejte olej alebo roztopte maslo. Pomocou naberačky (nenaplňte ju úplne) alebo lyžice nalerajte cesto na panvicu.
- Smažte potom na strednom ohni 2-3 minúty z každej strany, kým nezhnednú a nevykysnú (vyjdú nadýchanejšie ako tradičné lievance).
- Podávajte teplé (hoci sú výborné aj studené) s obľúbenými prísadami. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Neexistuje rýchlejší alebo jednoduchší recept na muffiny. Chutné pre každého
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.