16.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nataliya Arzamasova).
Lievance sú skvelým nápadom na rýchle jedlo so špenátom. Sú hotové za okamih, chutia šialene a na ich prípravu potrebujete len pár surovín. Sú ideálne nielen na raňajky.
Lievance sú rýchlym a skvelým nápadom na teplé raňajky, obed alebo dokonca večeru. Sú hotové za okamih a môžete do nich vložiť zdravú porciu zeleniny. Hoci v poslednom čase sú nepochybne obľúbené cuketové placky, rovnako chutnú verziu si pripravíte aj zelenú. Stačí do pridať špenát. Môžete si byť istí, že každý si bude pýtať ďalšie, takže ich hneď pripravte viac.
Čo môžete pripraviť so špenátom? Urobte si chutné lievance
Zelené listy špenátu sú plné živín, ktoré sú cenné pre vaše zdravie a pohodu. Nájdete v ňom:
- vitamíny (E, K, B a veľa C),
- vlákninu,
- minerály,
- antioxidanty,
- je bohatým zdrojom železa, kyseliny listovej a draslíka.
Aj keď sa vám v detstve špenát možno s mnohými vecami nespájal, v kuchyni ho môžete využiť na mnoho spôsobov:
- ako prísadu do smoothies,
- do šalátov,
- k cestovinám,
- do plnky,
- na pizzu.
Niektorí ľudia ho pridávajú aj do cesta na placky alebo knedle, ktorému dodáva originálnu zelenú farbu. Možností je veľa, ale dnes odporúčame najmä sladké lievance. Čo potrebujete na ich prípravu?
Ingrediencie:
- 100 g čerstvého špenátu,
- stredne veľký zrelý banán,
- 1/3 šálky pšeničnej múky,
- 100 g prírodného jogurtu,
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva,
- 1/2 lyžičky citrónovej šťavy,
- 1-2 PL cukru,
- olej na smaženie.
Ako sa pripravujú špenátové lievance? Vyskúšajte sladkú verziu
Príprava sladkých špenátových lievancov je naozaj jednoduchá, takže je dobré do nej zapojiť aj tých najmenších. Začnite očistením listov. Dôkladne ich opláchnite pod tečúcou vodou, osušte a vložte do vysokej misky. Čo ďalej?
- Ošúpte banán, nakrájajte ho na niekoľko kúskov a pridajte ho k listom spolu s jogurtom a citrónovou šťavou. Rozmixujte na hladkú kašu.
- Pridáme múku preosiatu cez sito, potom prášok do pečiva a cukor. Opäť vymiešame, aby vzniklo husté cesto. V prípade potreby pridajte ešte trochu múky.
- Na panvici rozohrejeme olej, horák nastavíme na strednú teplotu a začneme smažiť stredne veľké lievance. Lyžicou alebo naberačkou nalejte cesto na panvicu. Mali by byť ľahko opečené.
Podávajte podľa chuti: s obľúbeným džemom, iným ovocím alebo len posypané práškovým cukrom. Najlepšie chutia teplé. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Žiadne avokádo a vajcia. Ošúpem a hodím na panvicu. Takto pripravím najlepšiu nátierku na sendviče
Lepšie lievance neexistujú. Miliónkrát lepšie a rýchlejšie ako obyčajné
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.