Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Zvnútra sú vláčne a zvonka chrumkavé. Toto sú tie najlepšie cibuľové krúžky. Rozplývajú sa v ústach.

16.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nadezhda Nesterova). Ako sa pripravujú cibuľové krúžky? Zlatisté, chrumkavé zvonka a mäkké aj šťavnaté vo vnútri – sú také chutné, že je ťažké im...

16.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nadezhda Nesterova).

Ako sa pripravujú cibuľové krúžky? Zlatisté, chrumkavé zvonka a mäkké aj šťavnaté vo vnútri – sú také chutné, že je ťažké im odolať. Zistite, ktoré cibuľové krúžky budú najlepšie a aká poleva urobí toto slané občerstvenie hodné hriechu.

Cibuľové krúžky sú skutočným hitom na každej párty. Ale pozor – ľahko sa dajú pokaziť.
Foto: shutterstock/Nadezhda Nesterova

Cibuľové krúžky sú skutočným hitom na každej párty. Bez ohľadu na to, koľko ich pripravíte, vždy zmiznú v okamihu. Skvele sa hodia aj ako občerstvenie na filmový večer.

Ale pozor – ľahko sa dajú aj pokaziť. Príliš hrubá vrstva alebo nesprávna cibuľa a celý efekt sa stratí. Ak teda chcete na hostí pri večeri urobiť dojem, držte sa osvedčeného receptu.

Aký typ cibule je najlepší na cibuľové krúžky? Vyberte si konkrétnu odrodu

Základom chutných krúžkov je, samozrejme… cibuľa. Ale ktorú by ste si mali vybrať?

Základom chutných cibuľových krúžkov je cibuľa.
Foto: pexels.com/Karolina Grabowska
  • Ak túžite po jemnej chuti, vyberte si bielu cibuľu alebo sladkú cukrovú odrodu. Tento druh zeleniny dodáva cibuľovým krúžkom jemnú chuť a dokonale sa hodí ku chrumkavej oblohe.
  • Potom je čas na krájanie – tu sa oplatí zvoliť rovnomerné kolieska s dĺžkou približne pol centimetra. Tajomstvo dokonalej štruktúry spočíva práve v rovnomerných kolieskach, ktoré budú mať po usmažení mäkký vnútrajšok aj chrumkavú kôrku.

Keď je cibuľa hotová, je čas pustiť sa do cesta.

TIP! Ak sa chcete zbaviť štipľavej chuti cibule, ponorte ju na niekoľko minút do vody s kockami ľadu. Tento jednoduchý trik nielenže zjemní intenzitu cibule, ale zároveň jej dodá príjemnú šťavnatosť.

Ako pripraviť cibuľové krúžky? Tajomstvom je dokonalé cesto

Aby boli cibuľové krúžky nádherne chutné, cesto musí byť dobre pripravené. Najdôležitejšia je konzistencia – cesto by malo pripomínať hustú smotanu, ktorá rovnomerne obalí cibuľové krúžky.

Na ich prípravu budete potrebovať:

  • šálku celozrnnej hladkej múky
  • čajovú lyžičku prášku do pečiva
  • pol čajovej lyžičky soli
  • 3/4 šálky studenej perlivej vody
  • pol šálky strúhanky
  • 2 lyžice strúhaného parmezánu
  • korenie podľa chuti: korenie, paprika a granulovaný cesnak
  • olej na vyprážanie

Pri príprave cesta dbajte na jeho hustotu. Ak sa vám zmes zdá príliš riedka, pridajte trochu múky. Ak je príliš husté, pridajte trošku perlivej vody.

  1. V miske zmiešajte múku s práškom do pečiva, soľou, paprikou korením a/alebo cesnakom.
  2. Za stáleho miešania potom pomaly prilievajte studenú perlivú vodu. Po jej pridaní bude cesto ľahké a nadýchané.
  3. Miešajte, kým nevznikne homogénna hmota, a na chvíľu odložte.
  4. Do panvice nalejte olej a zohrejte ho na približne 180 stupňov – príliš studený spôsobí, že disky nasiaknu tukom, a príliš horúci spôsobí, že sa cesto pripáli skôr, ako cibuľa zmäkne. Ak nemáte kuchynský teplomer, vhoďte do tuku malý kúsok chleba. Ak sa do 60 sekúnd začne smažiť a hnednúť, olej má správnu teplotu.
  5. Kúsky cibule potom namočte do cesta, obaľte v parmezáne a smažte 2-3 minúty z každej strany dozlatista.
  6. Po vybratí potom osušte na papierovej utierke. Vďaka tomu nebudú cibuľové krúžky nasiaknuté v oleji a budú aj príjemne chrumkavé. Podávajte napríklad s obľúbenými omáčkami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento trik používam vždy. Zemiakové placky sú zvonka chrumkavé a vnútri jemné a nadýchané

Ako sa smaží cibuľa, aby bola mäkká a zlatistá? Stačí štipka výrobku, ktorý máte na pracovnej doske


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nikdy nerobte toto s medom! Obľúbený zvyk vás môže pripraviť o všetky jeho cenné vlastnosti

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PawelKacperek). Med je prírodný poklad plný zdraviu prospešných látok. Mnohí z nás ho však používajú spôsobom, ktorý ničí jeho…

Ako sa vyrába vyčistené maslo a čím sa líši od bežného masla? Všetko, čo potrebujete vedieť

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Indre Pau). Ako sa vyrába vyčistené maslo a ako ho používate v kuchyni? Takéto maslo sa často objavuje v…

Túto časť avokáda nevyhadzujte. Je to skutočná výživová bomba pre rastliny

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jojo Photos). Existuje mnoho spôsobov, ako znížiť množstvo organického odpadu v domácnosti. Ďalším produktom, ktorý nemusí ísť do koša,…

Pridajte toto do vody a škrupina z vajec sa sama odlúpi!

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/schankz) Tento jednoduchý trik vám navždy zmení spôsob, akým lúpete vajíčka. Zabudnite na poškodené bielko a frustrujúce odstraňovanie škrupiny…

Majonéza došla a obchody sú zatvorené? Vyrobte si ju sami. Tento recept všetko zachráni

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Domáca majonéza je umenie, ktoré si vyžaduje trochu trpezlivosti a dôslednosti. Chuť, ktorú získate, však odmení každú…

Auto Trendy

Pekelná jama uprostred púšte: Ohnivý kráter horí už 50 rokov a vedci nevedia, ako ho uhasiť

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde zem doslova horí pod nohami, kde plamene šľahajú z obrovskej diery v zemi už päť desaťročí bez prestávky. Nie, nie je…

Radar vás odhalí skôr, než stihnete brzdou zachrániť situáciu!

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Mnohí vodiči si stále myslia, že rýchle zabrzdenie ich zachráni pred pokutou. Ale moderné technológie im ukazujú červenú! Nové radary Policajného zboru dokážu zaznamenať rýchlosť…

Americký sen na čínskych cestách končí: Ford zastavuje dodávky do Číny

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Obchodná vojna medzi USA a Čínou začína naberať na obrátkach. Po prísnych clách zo strany Spojených štátov odpovedala Čína rovnakou mincou, čo donútilo aj amerického…

Otváraš dvere auta nesprávnou rukou? Táto chyba môže stáť niekoho život!

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Otváranie dverí auta – zdá sa, že banálna činnosť, ktorú robíme automaticky, však? Avšak, vedeli ste, že nesprávna ruka môže spôsobiť vážnu nehodu a ohroziť…

Zázrak z kuchyne pre šoférov

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Daždivé rána často znamenajú pre vodičov jednu obrovskú nepríjemnosť – zahmlené okná. Neprehľadná viditeľnosť je nielen nepríjemná, ale aj nebezpečná. Vedeli ste však, že tento…

Európa zaostáva: Chýba 2,2 milióna nabíjačiek pre elektromobily!

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Bez nabíjačiek to nepôjde! Európska únia čelí obrovskej výzve – ak chce splniť stanovené klimatické ciele a podporiť rozmach elektromobility, musí pridávať viac ako 3…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov