17.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova).
Snívate o večeri ako v reštaurácii, ale v peňaženke vám fúka vietor a pár drobných sa vám zíde? Máme pre vás odpoveď. Túto bezmäsitú večeru pripravíte za drobné a nie je s tým skoro žiadna práca. Najdôležitejšia je biela zelenina a, samozrejme, marináda. Potom už nezostáva nič iné, len jesť.
Karfiol je zelenina s obrovským potenciálom. Môžeme z neho pripraviť lahodnú a ľahkú polievku, roztlačiť ho na hladké pyré a podávať namiesto zemiakov. Môžeme z neho pripraviť aj chutné rezne a ešte chutnejšie steaky. Dnes vám prezradíme recept na karfiolové steaky, ktoré chutia a voňajú úžasne. Jediné, čo musíte urobiť, je nakrájať zeleninu na hrubé plátky a potrieť ich marinádou. Kombinácia strúhaného parmezánu s olivovým olejom, cesnakom a paprikou vám nedá na tú chuť dlho zabudnúť.
Nedeľný bezmäsitý obed. Karfiolové steaky chutia lepšie ako steaky z mäsa
Ingrediencie:
- 1 veľký karfiol,
- 3-4 strúčiky cesnaku,
- niekoľko lyžíc olivového oleja,
- 2 PL strúhaného parmezánu,
- sójová omáčka,
- soľ, čierne korenie, sladká a pálivá paprika, trochu sušeného oregana.
Karfiolové steaky – ako na to:
- Pripravte si ostrý nôž. Karfiol nakrájajte na plátky hrubé asi 2 cm. Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Do misky nalejte niekoľko lyžíc olivového oleja a zmiešajte ho s dvoma lyžicami sójovej omáčky.
- Pridajte tiež roztlačený cesnak, soľ, čierne korenie, sladkú a pálivú papriku a oregano. Pridajte parmezán a všetko spolu premiešajte.
- Pomocou silikónového štetca potrite plátky karfiolu z oboch strán pripravenou marinádou. Potom vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte, kým karfiol nezmäkne.
- Počas pečenia môžete steaky obrátiť a ku koncu nechať zeleninu zľahka zapiecť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Chuťovo prekoná aj vašu obľúbenú bravčovú panenku. Potrebujete len trochu korenia a oleja
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.