22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto).
Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju obohacujú o ďalšiu ingredienciu, ktorá mení pokrm na iný. Pozrite si tento jednoduchý recept na novú verziu hubovej polievky a prekvapte svoju rodinu.
Príprava hubovej polievky si nevyžaduje žiadne špeciálne zručnosti. Stačí len pár okamihov a môžeme mať chutnú, sýtu a hrejivú večeru. Ak chcete, aby vaše jedlo chutilo ako v reštaurácii, nezabudnite pridať… modrý syr. Tu je recept na francúzsku verziu tejto polievky.
Prísady na krémovú francúzsku hubovú polievku
Ako už názov napovedá – základom hubovej polievky sú, samozrejme, huby. A nezabudnite na zeleninu. Mnoho ľudí ju navyše zahusťuje smotanou, aby bola krémová.
V tomto recepte pridávame aj provensálske bylinky a modrý syr s intenzívnou a výraznou chuťou.
Môžeme ho nahradiť o niečo jemnejším camembertom alebo bri abo, prípadne tieto syry skombinovať a vytvoriť neuveriteľne znamenitý pokrm.
Aké ingrediencie potrebujeme na prípravu francúzskej verzie hubovej polievky? Tu je ich zoznam:
- 4 stredne veľké zemiaky
- 4 strúčiky cesnaku
- 500 g húb
- 1 l hubového vývaru
- 3 PL masla
- 2 PL múky
- 200 ml 30 % smotany
- niekoľko plátkov syra s modrou plesňou
- korenie: soľ, korenie, petržlen, provensálske bylinky.
Recept na krémovú hubovú polievku s modrým syrom
- Prípravu krémovej hubovej polievky začneme ošúpaním, umytím a potom nakrájaním zemiakov na kocky.
- Huby tiež ošúpeme, nakrájame na plátky a potom orestujeme na masle.
- Potom zemiaky a osmažené huby hodíme do hrnca s horúcim vývarom a celé to varíme asi 20 minút (zemiaky musia zmäknúť).
- Kým sa vývar varí, nakrájame cesnak a osmažíme ho na panvici spolu s múkou. Všetko dôkladne premiešame.
- Hubovú polievku rozmixujeme do hladka a pridáme cesnakovú zápražku a smotanu. Krátko povaríme a podľa potreby dochutíme.
- Polievku nalejem na taniere a až potom pridáme nasekanú petržlenovú vňať a syr s modrou plesňou, najlepšie strúhaný.
Výborne chutí s plátkami restovaných šampiňónov a krutónmi alebo s opečenou slaninou v mäsovej verzii.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Placky z tejto zeleniny nechávajú tie zemiakové za sebou. Sú sladké, chrumkavé a nebesky chutné
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.