27.11.2024 Redakcia Vášeňv tebe (Foto: shutterstock/Alexandr Shevchenko).
Akú rýchlu a dobrú večeru pripraviť? Zabudnite na dlhé státie v kuchyni. Namiesto toho siahnite po kuracích stehnách na panvici. Skôr než sa nazdáte, bude lahodná a chutná večera hotová. Všetci sa najedia do sýtosti.
Ak vám chýbajú nápady na večeru, ponúkame vám jedlo, ktoré je rýchle, jednoduché, bezproblémové a vždy chutné a plné chuti. Samozrejme, hovorím o kuracích stehnách, ale tentoraz ich namiesto pečenia v rúre poriadne okoreňte a hoďte na panvicu. Za pár minút máte geniálnu večeru s chrumkavou a aromatickou kôrkou a mäkkým, šťavnatým stredom.
Ako pripraviť kuracie stehná na panvici? Tajomstvo je v marináde
Kuracie stehná sú jednoduchým a rýchlym nápadom na chutnú večeru pre každého. Aby však boli výnimočne chutné a s chrumkavou kôrkou, je nevyhnutná správna marináda. Práve tá dodá mäsu výnimočnú chuť. Ako ju pripraviť? Budete potrebovať:
- 4 kuracie stehná (rovnakým spôsobom môžete pripraviť aj krídla),
- olej na smaženie,
- pohár vývaru
- lyžicu masla.
Ingrediencie na marinádu:
- čajová lyžička provensálskych bylín,
- čajová lyžička údenej papriky,
- lyžička bazalky,
- lyžička mletého cesnaku,
- čajová lyžička bylinkového korenia,
- čajová lyžička horčice,
- polievková lyžica kečupu,
- polievková lyžica sójovej omáčky,
- soľ a korenie podľa chuti,
- 2 PL oleja.
TIP! Marinádu si môžete pripraviť podľa vlastnej chuti. Rovnako dobrá bude aj s pridaním iných byliniek, korenín a napríklad medu a pikantnej horčice. Všetko závisí od toho, čo máte radi.
Ako dlho dusiť stehná na panvici? Stačí pol hodiny
- Prípravu večere z kuracích stehien začnite prípravou marinády. Na tento účel vložte všetky prísady do veľkej misy a dôkladne ich premiešajte. Čo nasleduje?
- Do misky vložte kuracie stehná a dôkladne ich potrite marinádou.
- Celok vložte do chladničky aspoň na 30 minút, najlepšie však na hodinu.
- Po uplynutí tohto času ho vyberte a odložte na štvrť hodiny pri izbovej teplote.
- Na panvici s rozpáleným olejom ich opečieme z oboch strán. Takto pripravené stehná budú chutné, ale ak chcete mimoriadne mäkké a šťavnaté mäso, urobte ešte jednu vec.
- Do osmažených stehienok nalejte vývar a varte asi 30 minút. Ak sa príliš vyparí, pridajte trošku vody. Päť minút pred koncom pridajte lyžicu masla. Mäso bude mať šialenú chuť. Podávajte s ryžou alebo zemiakmi a obľúbeným šalátom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Do mletého mäsa vajce vôbec nepotrebujete. Existuje alternatíva. Vychádzajú chutné a chrumkavé
Takto podávam baklažán. Uložte si recept, pretože budete nadšení
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.