1.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maciej Czekajewski)
Vonia zvláštne, ale mnohí ľudia ju milujú. Ako pripraviť kyslú kapustu, aby chutila dokonale? Nezabudnite sa držať jedného pravidla, inak ju rýchlo pripravíte o chuť a vôňu.

Foto: shutterstock/Maciej Czekajewski
Kyslá kapusta je bohatstvom živín. Obsahuje vitamíny C, K, E, ako aj vitamíny skupiny B. Okrem toho je zdrojom draslíka, kyseliny listovej, vápnika, železa a vlákniny. Pri pravidelnej konzumácii posilňuje imunitný systém a pomáha v boji proti prechladnutiu alebo infekciám. Vysvetlíme vám ako dlho variť kyslú kapustu, aby mala dobrú chuť.
Ako dlho variť kyslú kapustu, aby zostala mäkká? Tu je základné pravidlo. Inak stratí svoju chuť
Kyslú kapustu používame napríklad pri príprave segedínskeho guláša, strapačiek či kapustníkov. Oplatí sa ju však jesť aj každý deň, ako súčasť kyslej polievky. Nie každý ju však vie správne pripraviť, aby nestratila svoju kyslosť, ale bola stále aromatická.
Postup:
Vložte kapustu do mierne osolenej a vriacej vody. Varte na miernom ohni približne 20 minút. Dlhšie varenie ju pripraví o charakteristickú chuť a vôňu. Po uplynutí času ju sceďte a nechajte vychladnúť. Ak chcete znížiť kyslosť, pred pridaním do hrnca ju opláchnite pod tečúcou vodou.
Ako dlho trvá nakladanie kapusty? Po 10 dňoch si môžete vychutnať jej chuť
Namiesto kupovania hotovej kyslej kapusty si ju môžete nakladať sami. Koľko soli treba pridať na kilogram kapusty? Kyslá kapusta sa nakladá mliečnym kvasením a zvyčajne trvá približne 10 dní. Na kilogram kapusty pridajte dve polievkové lyžice soli. Nezabudnite udržiavať nádobu pri izbovej teplote približne 20 stupňov, aby kvasenie prebiehalo správne.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.