03.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/kamzasweet).
Mnohé vianočné jedlá sa nezaobídu bez sušených húb. Okrem iného sú povinnou zložkou plnky do knedlí a raviol. Pred kombináciou s ostatnými prísadami sa však musia správne pripraviť, t. j. namočiť. Zvyčajne sa používa voda, a to nie je chyba. Môžete to však urobiť ešte lepšie a urobiť huby chutnejšími.
Absencia sušených húb v štedrovečerných jedlách je ako chýbajúci zemiakový šalát alebo kapor na štedrovečernom stole. Sú nepostrádateľnou ingredienciou, ktorá dodáva jedlám jedinečnú arómu. Pred použitím ich však treba namočiť. Nič vám nebráni urobiť to vo vode. Nemá to nepriaznivý vplyv na ich chuť za predpokladu, že nie je vriaca ani veľmi studená. Sušené huby je najlepšie namočiť do vlažnej, prevarenej vody.
Namáčanie sušených húb. Zalejte ich mliekom a získate lepšiu chuť
Existuje však ešte jeden staromódny patent na namáčanie húb. Namiesto vody použite mlieko. Sušené huby namočené v ňom sú mäkšie a majú jemnejšiu chuť. Je to dobrý spôsob, ako sa zbaviť ich charakteristickej horkosti. Vďaka tomu vytvoria ideálnu kombináciu okrem iného s kyslou kapustou, ktorá sa používa aj na prípravu vianočnej plnky.
Stačí ich namočiť do mlieka, najlepšie mierne osoleného, a nechať ich niekoľko hodín (aspoň päť) napučať. Potom ich môžete preniesť do hrnca a variť do mäkka.
Ak teda radi skúšate nové metódy a tipy na varenie, čoskoro budete mať možnosť sami zistiť, či vám patent na namáčanie sušených húb v mlieku vyhovuje. Veríme, že plnky do knedlí a raviol, ktoré pripravíte na Vianoce, získajú vďaka tejto metóde osobitnú chuť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako dlho variť sušené huby, aby neboli tvrdé? Mnoho ľudí robí rovnakú chybu
Hubová polievka zo sušených húb. Čo robiť, aby neboli horké? Hodia sa dve ingrediencie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.