3.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael).
Často sa zamýšľame nad tým, čo robiť s prebytočnými hotovými potravinami. Riešením, ako zachovať chuť a výživovú hodnotu potravín, je ich zmrazenie. Aby však bol tento proces účinný, je nevyhnutné vybaviť sa správnym príslušenstvom, ako sú vrecká, ZIP vrecká alebo nádoby.
- Pamätajte, že raz zmrazené výrobky by sa už nemali zmrazovať, pretože hrozí riziko otravy.
- Na uľahčenie správy zmrazených zásob je dobré označiť obaly názvom výrobku a dátumom zmrazenia.
Ktoré výrobky a potraviny sú vhodné na zmrazenie?
Môžeme úspešne zmraziť:
- ovocie a zeleninu
- hotové výrobky, napr. knedle, croissanty
- huby (surové alebo nakrájané)
- vývary a polievky sa tiež dajú zamraziť
- ryby
- surové mäso (v mrazničke sa môže skladovať približne 3 až 4 mesiace).
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako dlho môžete uchovávať mäso v mrazničke? Zníženie jeho kvality zaručené
Prečo mäso svieti? Zistite, či môžete jesť údeniny s dúhovým leskom
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.