6.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AtlasStudio).
Paradajková polievka sa dá pripraviť na mnoho spôsobov a môžeme sa hádať o tom, či je lepšia s vývarom alebo rebierkami, bielená so smotanou alebo nie. Moja predstava paradajkovej polievky vás však určite prekvapí a možno aj šokuje. V poslednom čase do nej pridávam dve polievkové lyžice výrobku, ktorý by si človek s polievkami radšej nespájal. Vyšla mi taká chutná, že som sa nemohla zastaviť pri jednej porcii.
Paradajková polievka je jedným z tých obedov, ktoré chutia takmer každému a sú ideálne, keď neviete, čo naservírovať svojim blízkym, aby ste ich potešili a správne nasýtili. U nás doma paradajkovú polievku zvyčajne pripravujem od základu, a presne to sa stalo aj pred pár dňami, keď som sa rozhodla ju trochu spestriť.
Otvorila som chladničku a vytiahla pohár horčice. Pridala som dve polievkové lyžice a musím povedať, že účinok prekonal moje očakávania. Polievka získala hĺbku a mierne pikantná horčica zázračne zvýraznila jemnú sladkosť paradajok. Rodina bola prekvapená, ale každý si dal porciu navyše. Mal to byť obed na dva dni, ale nič z toho nebolo. Nabudúce budem polievku variť v oveľa väčšom hrnci.
Paradajková polievka. Pridala som do nej dve polievkové lyžice horčice, vyšla výborne
Ingrediencie:
- 500 g bravčových rebierok,
- 2 kuracie štvrťky,
- 2 mrkvy,
- 1 väčší petržlen,
- polovica zeleru,
- pór,
- 500 ml domácej paradajkovej passaty,
- podľa potreby niekoľko čajových lyžičiek paradajkového pretlaku,
- 2-3 strúčiky cesnaku,
- soľ, korenie, granulovaný cesnak, nové korenie, bobkový list,
- 2 polievkové lyžice horčice,
- obľúbené cestoviny alebo ryža,
- nasekaná petržlenová vňať.
Paradajková polievka s horčicou – spôsob prípravy:
- Očistite mäso, nakrájajte rebrá na menšie kúsky a zalejte ich vodou asi na štyri prsty. Priveďte do varu na miernom ohni. Keď sa vytvorí pena, odstráňte ju (hoci to nie je nevyhnutné). Pridajte niekoľko guľôčok nového korenia, 3-4 bobkové listy a soľ.
- Zeleninu ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky, cesnak môžeme pretlačiť. Pridajte do vývaru a varte, kým mäso nezmäkne.
- Do polievky pridajte paradajkovú passatu a ochuťte ju korením a cesnakom. Pridajte horčicu a priveďte do varu. V prípade potreby pridajte paradajkový pretlak. Podávajte s obľúbenými cestovinami alebo ryžou a ozdobte petržlenovou vňaťou.
Túto polievku môžete vybieliť aj temperovanou 18-percentnou smotanou, ale ja paradajkovú polievku v hrnci nebielím, každý si dá smotanu na tanier – sama nemám polievky so smotanou veľmi rada.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
V zime robím len túto marockú polievku. Je sýta, chutná a príjemne zahreje. Tajomstvom je korenie
Hrachová polievka ako z vojenského kotla. Zahreje vás, zasýti a po jej zjedení si každý ľahne.
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.