7.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/gkrphoto).
Ak hľadáte najlepší recept na vianočné mäso, môžete si byť istí, že nikde inde neskončíte lepšie ako s naším receptom na bôčik. Mäso vyjde jemné, takmer maslové, a kôrka chrumkavejšia ako boky starých dám. Tu sa počíta s jednoduchými prílohami a časom.

Foto: shutterstock/gkrphoto
Pečený bôčik je jednou z domácich maškŕt, ktoré pečieme na sviatky a rôzne príležitosti. Náš dnešný recept je však trochu iný. Náš pečený bôčik je príliš dobrý na to, aby sme si ho krájali na chlieb. Má jemné, mäkké a šťavnaté mäso a lahodnú kôrku, ktorá sa počas pečenia zmení na chutnú mäsovú maškrtu. Ako sa takáto pochúťka pripravuje? Prvým krokom je marináda, druhým pečenie. Tu musíte byť trpezliví.
Pečený bôčik ideálny na sviatky. Taký chutný, že sa zbláznite
Ingrediencie:
- veľký, najlepšie viac ako kilový kus bravčového bôčika s kožou
- 6-7 strúčikov cesnaku
- soľ a korenie
- sójová omáčka
- bobkový list

Foto: shutterstock/Timolina
Bôčik s chrumkavou kožou – ako na to:
- Mäso dôkladne osušte papierovou utierkou a ostrým nožom nakrájajte kožu na mriežku. Mäso narežeme do hĺbky približne 0,5-1 cm.
- Strúčiky cesnaku nakrájajte veľmi najemno a rozdrvte ich na doske so štipkou soli. Môžete použiť aj mažiar.
- Mäso dôkladne potrite z oboch strán soľou, korením, sójovou omáčkou a roztlačeným cesnakom.
- Potom ho zabaľte do alobalu a vložte na niekoľko hodín do chladničky (mäso môžete odložiť na noc).
- Potom predhrejte rúru na 100 stupňov a pečte bôčik (stále zabalený v alobale) tri hodiny.
- Potom bôčik odbaľte z fólie, preložte ho do pekáča alebo na plech a zvýšte výkon rúry na 200 stupňov. Pečte jednu hodinu na strednom rošte, kožou nahor.
- Keď je kôrka ľahko zhnednutá, presuňte bôčik na horný rošt rúry a pečte ďalšiu polhodinu. Počas pečenia dávajte pozor, aby sa kôrka nezačala pripaľovať.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Toto je najlepší tradičný vianočný perník, aký môžete pripraviť. Začnite s prípravami už teraz
Vzala som kurča a jednu fľašu. Mäso bolo také šťavnaté, že už ho nikdy neurobím inak
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.