10.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).
Polievky miluje každý na svete a Slováci sú známi svojou láskou k tomuto druhu jedál. Sme však verní klasickým receptom a väčšina z nás je opatrná voči novým. Dnešný recept vás určite zaujme a prinúti vás ísť do špajze po konzervovanú kukuricu. Stačí jedna lyžica a kukuričný krém si ukradne vaše srdcia a nezvyčajný prídavok vás prinúti podávať túto polievku na každej hostinu namiesto vývaru.

Foto: shutterstock/Pixel-Shot
Kukuričná krémová polievka je obľúbeným jedlom v USA, ale už nejaký čas sa objavuje aj v našich reštauráciách a zvedavci na nové chute ju podávajú na stretnutiach s priateľmi. Túto polievku si určite obľúbia všetci študenti a ľudia, ktorí neradi míňajú veľa peňazí na jedlo, ale zároveň sa radi dobre najedia. Krémová kukuričná polievka je naozaj vynikajúca, sladkosť rozbíja pridanie cibule a syra, ale aj tak sú to pukance, ktoré robia najväčší vizuálny a chuťový dojem. Ak hľadáte recept na polievku, ktorá nielen výborne chutí, ale aj prekvapí a pekne vyzerá na stole, určite vyskúšajte tento recept.
Krémová kukuričná polievka. Podávajte ju s popcornom a počúvajte slová radosti
Ingrediencie:
- približne 1 liter zeleninového vývaru (alebo ľahkého vývaru)
- 2 konzervy kukurice v plechovke
- 2 malé cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- pol šálky 30% smotany
- hrsť strúhaného syra čedar
- soľ a korenie
- štipka sladkej papriky
- pol lyžičky muškátového orieška
- maslo
- slaný alebo maslom natretý popcorn na podávanie
Krémová kukuričná polievka – ako na to:

Foto: shutterstock/Pixel-Shot
- Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na troche masla. Potom pridáme cesnak, a keď uvoľní svoju vôňu, odstránime panvicu z horáka.
- V hrnci priveďte vývar do varu. Pridajte kukuricu (nemusíte ju scediť z marinády) a osmaženú cibuľu.
- Opäť priveďte do varu a pridajte smotanu a strúhaný syr. Varte, kým sa syr nerozpustí. Môžete použiť aj tavený syr.
- Keď sa chute spoja, rozmixujte zmes na hladký krém pomocou ručného mixéra.
- Podľa chuti dochuťte soľou, korením, paprikou a muškátovým orieškom.
- Chvíľu povarte a podávajte, podľa potreby s popcornom.
Takáto polievka je naozaj pôsobivá a chutná. Môžete ju vylepšiť podávaním s popcornom a slaninovými lupienkami, nasekanou petržlenovou vňaťou alebo chilli vločkami. Ďalším zaujímavým spôsobom je podávať hosťom polievku s prílohami v samostatných miskách. Každý potom zje polievku s tým, na čo má chuť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Kuchárka mi prezradila svoje tajomstvo. Biela zeleninová polievka je lepšia ako maminina
Zemiaky nakrájajte na tenké plátky a upečte. Rozplynú sa na jazyku
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.