11.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Stepanek Photography).
Raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa. Dodávajú nám energiu na zvyšok dňa. Pri ich príprave sa často rozhodujeme pre pokrm z vajec. Preto sa oplatí poznať recept na miešané vajíčka na francúzsky spôsob, ktoré sa síce zrejme veľmi nelíšia od tradičnej verzie, ale sú naozaj vynikajúce a rozplývajú sa na jazyku. Prečítajte si, ako ich pripraviť.
Miešané vajíčka na francúzsky spôsob sú jemným a krémovým jedlom, ktoré si získa srdcia všetkých členov domácnosti. Napriek tomu, že sa zdá, že nejde o zložité alebo náročné jedlo. V skutočnosti sa dá pripraviť podobne ako tradičné miešané vajíčka.
- Kľúčom k úspechu je však ich dokonalá kombinácia a pridanie ingrediencií v správnom okamihu.
Tu je niekoľko tipov, ako pripraviť mimoriadne chutné miešané vajíčka na francúzsky spôsob.
Aký je rozdiel medzi miešanými vajíčkami na francúzsky spôsob a tradičným spôsobom?
Na raňajky si často vyberáme vajíčka v rôznych podobách. Mnohokrát sú to jednoducho miešané vajíčka, čo je nielen jednoduché, ale aj veľmi chutné jedlo. Okrem toho nám vajíčka poskytujú mnoho cenných výživových hodnôt a zasýtia na celé hodiny.
Stojí však za to vyskúšať rovnako jednoduchú, ale trochu inú verziu týchto raňajok, ktorou sú miešané vajíčka na francúzsky spôsob. Od tradičnej verzie sa líši tým, že základom je spojenie vajec s maslom a ich pridanie v správnej chvíli.
Práve vďaka tomuto kroku sú miešané vajíčka dokonale krémové a rozplývajú sa v ústach. Navyše príprava netrvá dlho a pochutná si na nej aj amatérsky kuchár.
Ako pripraviť miešané vajíčka na francúzsky spôsob?
Tento recept stojí za to vedieť
Výhodou miešaných vajíčok je aj to, že ich pripravíte len z niekoľkých surovín, ktoré máte buď v kuchyni, alebo ich ľahko dostanete v každom obchode s potravinami. Tu je to, čo potrebujeme na prípravu miešaných vajec na francúzsky spôsob:
- 3 vajcia,
- 1-2 polievkové lyžice studeného masla,
- soľ,
- korenie.
Spôsob prípravy:
- Prvým krokom pri príprave miešaných vajec je oddelenie bielkov od žĺtkov. Bielka rozmiešajte vidličkou. Polovicu masla vložte do hrnca a postavte ho na stredný oheň. Potom doň pridajte bielky a za stáleho miešania všetko varte.
- Bielka s maslom by sa mali začať mierne prilepovať na panvicu. Vtedy ich vmiešame a okraje oškrabeme. Pridáme vyšľahané žĺtky a celú zmes miešame, kým sa vajcia nezrazia. Odstavíme panvicu z variča a pridáme zvyšné maslo.
- Dochutíme soľou a korením. Francúzi okrem toho často zdobia miešané vajíčka nasekanou pažítkou. Ak však ju nemáte, pokojne nahraďte nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Ak chcete raňajky ešte viac spestriť, podávajte miešané vajíčka na francúzsky spôsob na toastoch posypaných cesnakovými kolieskami. Vďaka tomu bude jedlo ešte sýtejšie a v kombinácii s krémovou chuťou vajec vytvorí lahodný a sýty pokrm.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Perfektné občerstvenie v úžasnom obale. Už žiadne nugetky z reštaurácie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.