11.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia Ponomarenko).
Stále vám tvarohový koláč padá, praská a hoci chutí dobre, hanbíte sa ho dať na stôl? S týmto receptom nie. Dnes pre vás máme recept na koláč, ktorý spĺňa všetky kritériá na to, aby sme ho mohli nazvať dokonalým. Je nadýchaný, jemný, tak akurát sladký a nepadá. Vezmite si sušené mlieko a už sa nemusíte obávať nepodareného cheesecaku.
Hľadáte konkrétny hit medzi receptami na koláče? Nemôžete si nechať ujsť recept na tvarohový koláč so sušeným mliekom. Je to koláč, ktorý nemôžete pokaziť, pokiaľ nemáte obrovskú smolu alebo vás niekto nepreklial, hoci to je nepravdepodobné. Tvarohový koláč vyjde jemný, nadýchaný a krémový zároveň a chutí ako z najlepšej cukrárne. Nie sú tu žiadne zázraky na paličke ani magické prísady – je to naozaj veľmi, veľmi jednoduchý recept. Hodí sa na sviatky aj na všetky možné príležitosti.
Najlepší recept na tvarohový koláč. Vezmite sušené mlieko a niekoľko doplnkov
Ingrediencie:
- 1 kg jemne pomletého polosladkého tvarohu (môžete použiť tvaroh z vedra),
- 6 stredne veľkých vajec,
- 1 balenie sušienok alebo piškót na korpus,
- 200 g cukru,
- 180 g sušeného mlieka,
- 1,5 šálky polotučného mlieka,
- 2 lyžičky vanilkového cukru,
- 3/4 šálky oleja,
- 2 balenia pudingu (vanilkového alebo smotanového).
Tvarohový koláč so sušeným mliekom – ako ho pripraviť:
- Najprv sa uistite, že všetky prísady majú izbovú teplotu. Potom si pripravte väčšiu misu.
- Pridáme tvaroh, preosiate sušené mlieko a žĺtky oddelené od bielkov, pridáme pudingový prášok a vanilkový cukor.
- Celú zmes rozmixujeme na hladkú hmotu. Potom postupne prilievajte olej a mlieko, pričom neprestávajte miešať.
- V samostatnej miske vyšľaháme bielky do tuhej peny so soľou.
- Do vyšľahaných bielkov postupne pridávajte cukor.
- Vyšľahané bielky opatrne pridajte do tvarohovej zmesi a stierkou jemne premiešajte, aby krém nestratil nadýchanosť.
- Pripravte si formu na pečenie a vyložte ju papierom.
- Na dno pevne uložte sušienky alebo piškóty a opatrne ich prelejte tvarohovou zmesou.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov jednu hodinu.
- Po upečení nechajte cheesecake ešte 15 minút v teplej rúre.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tento citrónový cheesecake je jednoduchý na prípravu a šialene nadýchaný. Ideálny na Vianoce
Makový koláč urobí na vašom vianočnom stole ošiaľ. Všetko, čo potrebujete, je hotová zmes na koláče
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.