14.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/larisa Stefanjuk).
Ako často musíte vyhadzovať hubku na riad? Zdanlivo neškodný prvok každodennej hygieny v kuchyni sa môže veľmi rýchlo stať živnou pôdou pre nepozvaných hostí v podobe baktérií a mikróbov, preto je tak dôležité pravidelne ju vymieňať.

Foto: shutterstock/larisa Stefanjuk
Netrvá veľa týždňov, kým sa špongia na riad stane živnou pôdou pre baktérie a mikroorganizmy. Ako často by sme ju teda mali vymieňať? Takto bude skutočne hygienická.
Podľa Tronda Møretrøa, vedca z Nórskeho inštitútu pre výskum potravín a autora štúdie uverejnenej v časopise Journal of Applied Microbiology,
„V jedinej hubke sa môže nachádzať viac baktérií ako v ľuďoch na Zemi“.
Podľa štúdie sa na jednom výrobku môže nachádzať až 82 miliárd baktérií a 362 druhov mikróbov.
- Ukazuje sa, že v skutočnosti by sme mali siahnuť po novom čistiacom nástroji každé tri dni. Maximálne každý týždeň.
Je to veľmi dôležité. Udržiavanie čistoty miesta, kde pripravujeme jedlo, je pre naše zdravie kľúčové.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Čo znamenajú farby hubky na riad? Tento detail je veľmi dôležitý. Preto tie škrabance na pohároch
Dala som na radiátor niekoľko listov. Nepríjemný problém zmizol a moja peňaženka si oddýchla
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.