27.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zapylaiev Kostiantyn).
Zemiaková kaša je všeobecne považovaná za jeden z najvýdatnejších predkrmov na chladné zimné večery, ale dosiahnuť správnu krémovosť môže byť zložité. Podľa jednej šéfkuchárky mnohí z nás už roky opakujú tú istú chybu a neuvedomujú si, že existuje lepší spôsob.
Rosemary Gillová prezradila svoj najlepší tip na vytvorenie ľahkého a nadýchaného pyré, na ktoré nepotrebujete mať skúsenosti. Riaditeľka vzdelávania v bostonskej škole Milk Street Cooking School sa často delí o tipy na varenie na TikToku a učí záujemcov z celého sveta.
Kuchárka prezradila, ako najlepšie uvariť zemiaky, aby boli krémové a chutné.
V nedávnom klipe na TikTok kanáli @177milkstreet, ktorý vlastní škola, Rosemary upozorňuje na častú chybu, ktorú robia domáci kuchári pri príprave zemiakovej kaše.
V užitočnom videu vysvetľuje:
„Zemiakovú kašu varte skôr v mlieku ako vo vode, zemiaky sú ako pasta, uvoľňujú škrob do tekutiny na varenie.“
Kuchárka tiež dodala:
„Keď vyhodíte vodu, v ktorej zemiaky varíte, všetok škrob vyhodíte do kanalizácie, takže ním plytváte.“
Mlieko je tekutina na varenie a nahrádza hustú smotanu.
,,Takto robím zemiaky už roky a všetci sa ma vždy pýtajú, ako je možné, že sú tak dobré.“
Tvorkyňa kuchárskeho obsahu prezradila aj užitočný trik pre tých, ktorí neznášajú umývanie riadu, a uviedla, že zemiaky roztláča priamo v hrnci, bez potreby mixéra alebo inej misky. Zároveň odporučila odložiť mixér bokom, pretože zemiaková kaša pri tradičnej metóde má lepšiu štruktúru a lepšie chutí.
Mnoho ľudí varí zemiaky na večeru aj v zeleninovom vývare.
Budú nielen mäkké, ale aj krémové a šťavnaté. Budú sa výborne hodiť k mäsu a rybám a vaši hostia si budú pýtať ďalšie. Vyskúšajte to.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Varenie zemiakov – nakrájané alebo vcelku? Zistite, čo je lepšie
Už žiadne slzy a štípajúce oči. Urobte to pred krájaním cibule. Vôňa pôjde niekam inam
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.