28.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/kai keisuke).
V slovenskej kuchyni nechýba cesnak, ktorý sa považuje za zdroj zdravia. Málokto však vie, že existuje aj jeho zdravšia odroda. Je ňou čierny cesnak, ktorý je cenený pre svoje protirakovinové vlastnosti. Čím sa líši a kde ho možno nájsť?

Foto: shutterstock.com/kai keisuke
Hoci sa na prvý pohľad nelíši od bežného cesnaku, po nakrájaní na plátky sa ukáže jeho nezvyčajná farba.
- Proces fermentácie, ktorý trvá 60 až 90 dní v špeciálnych komorách, premení obyčajný cesnak na čiernu verziu so sladkou chuťou a jemnou štruktúrou. A čo je dôležitejšie, bez charakteristického zápachu.
Čierny cesnak, ktorý sa v ázijskej medicíne používa už stáročia, má liečivé vlastnosti desaťkrát lepšie ako biele strúčiky.
- Je šetrnejší k tráviacemu traktu a jeho prospešné látky sa ľahšie vstrebávajú do organizmu.
- Toto prírodné antibiotikum nielenže podporuje imunitu, ale má aj antibakteriálne, protiplesňové a analgetické účinky.
- Je bohatý na antioxidanty, chráni pred voľnými radikálmi a starnutím organizmu.
- Pomáha pri chudnutí, detoxikácii, zvýšení výkonnosti a zlepšení zdravia pokožky, vlasov a nechtov.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Čo nejesť pred spaním? Slováci často robia túto chybu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.