02.01.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Malivan_Iuliia).
Túto zeleninu sa oplatí mať po ruke, preto ju mnoho ľudí kupuje vo väčších množstvách. Pri nevhodnom skladovaní však môže cibuľa rýchlo zhniť. Kde skladovať cibuľu, aby nezmäkla?

Foto: shutterstock/Malivan_Iuliia
Bohužiaľ, táto zelenina je citlivá na vlhkosť a teplo, takže jej skladovanie v nevhodných podmienkach môže spôsobiť, že vaše zásoby skončia v koši. Jednoduchým použitím tohto triku ich však môžete udržať čerstvé oveľa dlhšie.
Kde je najlepšie skladovať cibuľu? Toto mi povedala moja babička
Cibuľu sa oplatí zaradiť do jedálnička, pretože je nielen chutná, ale aj zdravá. Obsahuje vitamín C a K, ako aj vitamíny skupiny B. Okrem toho obsahuje zinok, draslík, horčík, fosfor, vápnik a sodík. Je zdrojom antioxidantov, ktoré posilňujú imunitný systém, vlákniny a zlúčenín síry, ktoré majú antibakteriálny účinok.
Cibuľa by sa nemala skladovať v teplej miestnosti s vysokou vlhkosťou, pretože sa rýchlo začne kaziť. Najlepšie je uložiť ju do plátenných vriec alebo sieťok a skladovať ju na suchom a chladnom mieste, napríklad v pivnici. Osvedčený trik predstavuje zavesenie na háčiky, aby boli hľuzy chránené pred vlhkosťou, ktorá sa nasáva zo zeme. Dobre fungujú aj prútené koše alebo drevené debničky, ktoré zabezpečia dostatočné vetranie. Nezabudnite však, že zeleninu by ste mali po prinesení z obchodu vysušiť, inak začne rýchlejšie hniť.
Uchovávate cibuľu v chladničke? Je tu jedna podmienka. Inak sa pokazí
Po ošúpaní cibuľu nemusíte, samozrejme, hádzať do koša. Môžete ju bezpečne uskladniť v chladničke. Stačí ju vložiť do tesne uzavretej nádoby, aby sa obmedzil prístup kyslíka a zabránilo sa množeniu baktérií, a cibuľa si zachová svoju chuť a vôňu až 14 dní.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Cibuľa už nikdy nezhnije. Toto je osvedčená metóda môjho starého otca
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.