10.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Filippo Carlot).
Francúzska zemiakové pyré je najlepšie na svete. Zakaždým je dokonale krémové a má jemnú chuť, takže moja rodina ho miluje. A to všetko vďaka nezvyčajnej ingrediencii, ktorú používam na jeho prípravu. Nie je to slanina ani syr, ktoré do neho mnoho ľudí pridáva.
Zemiakové pyré je zamatový, hustý zeleninový mousse, ktorý sa dokonale hodí na tanier k mäsu, rybám a tiež karamelizovanej zelenine. Výborne chutí aj podávané s hubami alebo tmavými omáčkami.
Hodí sa k mnohým jedlám, ale nie vždy vyjde také mäkké a krémové, ako sa očakáva. Ak ste si lámali hlavu nad tým, ako pripraviť zemiakové pyré, ktoré bude chutiť všetkým, použite tento jednoduchý francúzsky recept.
Ako pripraviť zemiakové pyré, aby bolo krémové a chutné? Pridajte túto netradičnú ingredienciu
Zemiakové pyré bude ešte lepšie a zamatové ako hodváb, ak ho pripravíte podľa francúzskej metódy. Možno ste už počuli o zemiakoch chantilly, ktoré sú nádherné svojou štruktúrou a krémovou chuťou? Sú pomenované podľa obľúbeného mesta vo Francúzsku.
Ak ste ich ešte neochutnali, určite tak urobte, a to bez toho, aby ste museli ísť do drahej reštaurácie. V tejto verzii si môžete pripraviť vlastné zemiakové pyré pridaním nezvyčajnej prísady do zemiakov, a to… smotany na šľahanie. Vďaka nej bude jedlo ešte ľahšie a nadýchanejšie.
Recept na zemiakové pyré a’la zemiaky chantilly. Každý si ho zamiluje
Zemiaky chantilly pripravíte približne za 30 minút.
- Najprv zemiaky (približne 1 kg) opatrne ošúpte a umyte.
- Potom ich uvarte v malom množstve osolenej vody, sceďte a prelisujte ako pri tradičnej kaši.
- Ďalším krokom je pridanie mäkkého masla (približne 90 g) a malého množstva mlieka do zmesi.
- Pridávajte ich za stáleho miešania, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Mala by byť hustá, ale ešte nie je koniec.
- Teraz je čas na tajnú prísadu v podobe dobre vyšľahanej sladkej smotany (100 g, môže byť 30 %). Mala by byť vychladená.
- Opatrne ju vmiešajte do zemiakovej zmesi drevenou lyžicou.
- Môžete pridať parmezán, soľ a muškátový oriešok.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako pripraviť domáci ramen? Tento recept mi dala priateľka z Japonska. Rodina ma už nepýta na vývar
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.