Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Z bravčového karé pripravujem niečo lepšie ako rezne. Mäso vychádza prima, a to vďaka dôležitej zásade

16.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chubykin Arkady). Z bravčového karé sa najčastejšie pripravujú najznámejšie slovenské rezne alebo pečené mäso. Málokto ho však dusí v omáčke, pretože je to rozmarné...

16.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chubykin Arkady).

Z bravčového karé sa najčastejšie pripravujú najznámejšie slovenské rezne alebo pečené mäso. Málokto ho však dusí v omáčke, pretože je to rozmarné mäso a niekedy je suché a tvrdé. S týmto receptom sa nič také nestane. Moje karé je vždy mäkké, a keď ju dusené v tejto omáčke, nemôžete sa ho dojesť.

Málokto ho dusí v omáčke, pretože je to rozmarné mäso a niekedy je suché a tvrdé. S týmto receptom sa nič také nestane.
Foto: shutterstock/Chubykin Arkady

Bravčové karé v hubovej omáčke je nápadom na večeru pre každú príležitosť. Hodí sa ako každodenné jedlo aj ako honosný pokrm na väčších oslavách. Moje bravčové mäso miluje celá rodina, a to preto, že k nemu mám osobitný prístup. Najprv pikantné, potom jemné. Samozrejme, ide o spôsob, akým sa vypráža – najprv krátko na silnom ohni, potom jemne, aby sa rozvinula chuť a vôňa a aby sa vykúpali v omáčke.

Bravčové karé v omáčke. Vďaka metóde „pikantné – jemné“ sa budú rozplývať v ústach.

Ingrediencie:

  • približne 1 kg bravčového karé bez kosti
  • 2 malé cibule
  • približne 1,5 kg cibule
  • približne 1,5 litra bravčového vývaru
  • cca. 700 g húb
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie
  • nové korenie
  • bobkový list
  • trochu muškátového orieška
  • múka
  • maslo
  • smotana na dohustenie omáčky

Bravčové karé v omáčke – ako na to:

Bravčové karé v hubovej omáčke sa hodí ako každodenné jedlo aj ako honosný pokrm na väčších oslavách.
Foto: shutterstock/Chubykin Arkady
  1. Bravčové karé nakrájajte na plátky hrubé asi 1,5 cm. Mierne ho vyklepte a potrite obľúbeným korením. Ja som použila soľ, bylinkové korenie a štipku sladkej papriky. Odložte bokom.
  2. Očistite šampiňóny a nakrájajte ich na plátky. Cibuľu nahrubo nakrájajte na kocky alebo na pierka. Cesnak pretlačte cez lis.
  3. Každý kúsok mäsa dôkladne obaľte v múke. Potom rozohrejte panvicu naplnenú do polovice maslom a olejom.
  4. Mäso smažte na vysokom plameni 30 sekúnd z každej strany. Preneste ho na tanier.
  5. Na panvici, na ktorej ste smažili mäso, rozohrejte ďalšiu porciu masla – nemusí ho byť veľa.
  6. Potom na ňom orestujte cibuľu a cesnak a pridajte huby. Keď sa z húb odparí voda, jemne ich osoľte a pridajte korenie, nové korenie, bobkový list a muškátový oriešok podľa chuti.
  7. Pridajte vývar a mäso. Premiešajte a znížte teplotu.
  8. Duste 15 minút na miernom ohni. Potom zašľahajte smotanu.
  9. Varte ďalších 5 minút a podávajte s obľúbenou prílohou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

V tejto tekutine namočte bravčové mäso. Rezne budú po vyprážaní chutné a jemné

Do guláša pridajte 2 čajové lyžičky a mäso je mäkké ako nikdy predtým. Jednoducho sa rozplýva v ústach


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Lekár presviedča: vyraďte tieto dva produkty zo svojho jedálnička! Obvod vášho brucha sa v okamihu zníži

16.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot). Začiatok roka je časom predsavzatí a jedným z najčastejších cieľov je určite schudnúť alebo zmenšiť obvod brucha. Mnohí…

Stačí polovica balenia. Na vlasy pôsobí ako botox a je to smiešne lacné. Účinok ako v salóne

16.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/B-D-S Piotr Marcinski). Na botox vlasov sa nemusíte objednávať ku kaderníkovi. Rovnako veľkolepé výsledky môžete dosiahnuť kombináciou dvoch zložiek,…

Záclony biele ako nikdy. Tento babičkin trik nemá konkurenciu

16.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Okrem čistenia okien patrí k menej obľúbeným činnostiam aj pranie záclon. Často sa stáva, že v dôsledku…

Obyčajná fľaštička za 5 eur namiesto nádobky za niekoľko desiatok. Výkon? Oveľa lepší

16.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ground Picture). Niet pochýb o tom, že prírodné zložky si zaslúžia ústredné miesto v starostlivosti o pleť. Ako používať…

Tajná prísada zmení vašu ovsenú kašu. Je to skvelý patent na ploché brucho

16.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/dekazigzag). Žiadne jedlo si nezaslúži titul kráľovnej raňajok viac ako ovsená kaša. Pokiaľ sa do hry nedostane ovsená kaša…

Auto Trendy

ANKETA: Benzín, nafta či elektrina? Hlasujte o pohone vášho auta!

16.1.2025 Redakcia Auto trendy - Vášnivá debata o type pohonu áut rozdeľuje motoristickú verejnosť na niekoľko táborov. Najnovšia anketa odhalí prekvapivé preferencie slovenských vodičov. Zisťujeme, aké autá skutočne jazdia po…

Seat opúšťa spaľovacie motory: Leon sa stáva minulosťou a značka mieri na malé autá!

16.1.2025 Redakcia Auto trendy - Legendárny Seat Leon sa čoskoro stane históriou, aspoň v jeho tradičnej podobe so spaľovacím motorom. Značka Seat mení svoju stratégiu, aby sa stala špecialistom na…

Subaru 2025: Elektrická a hybridná budúcnosť!

16.1.2025 Redakcia Auto trendy - Subaru sa v roku 2025 púšťa do veľkolepých zmien – elektrifikácia naberá na obrátkach a modely ako Solterra, Crosstrek a Forester prinášajú nové technológie aj…

Aston Martin Vantage Roadster 2025: Luxus, výkon a vietor vo vlasoch

16.1.2025 Redakcia Auto trendy - Nový Aston Martin Vantage Roadster 2025 prináša spojenie elegancie, surového výkonu a technologických inovácií. S elektricky sklápateľnou strechou, ktorá sa zloží len za 6,8 sekundy,…

Elektromobily na rázcestí: Obavy z nákupu nevyplývajú len z dojazdu a nabíjania

16.1.2025 Redakcia Auto trendy - Čoraz viac ľudí zvažuje prechod na elektromobily, no stále naráža na bariéry, ktoré ich od nákupu odrádzajú. Nie sú to len otázky dojazdu či nabíjacej…

Dravec, ktorý ovláda umenie manévrov

16.1.2025 Redakcia Auto trendy - Čínska automobilka Denza, patriaca pod kolos BYD, opäť prekvapila svet. Predstavila elektrickú limuzínu Z9 GT, ktorá dokázala niečo, čo by od vozidla s takými rozmermi…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov