Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Zabudnite na strúhanku. Obaľte bravčové rezne v tomto a budete si olizovať prsty

19.01.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer). Bravčové rezne sú na mnohých slovenských stoloch, najmä v nedeľu. Pri ich príprave je veľmi dôležitý obal, ktorý musí byť zlatistý a...

19.01.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer).

Bravčové rezne sú na mnohých slovenských stoloch, najmä v nedeľu. Pri ich príprave je veľmi dôležitý obal, ktorý musí byť zlatistý a chrumkavý. Zvyčajne sa pripravuje zo strúhanky, ale tentoraz ju nahraďte inou ingredienciou – bude menej mastná a zároveň bohatá na výživové hodnoty. Tento výrobok používajte nielen na raňajky, ale aj na obed.

Trojobal na bravčové rezne nemusí byť zo strúhanky. Zistite, čím ju môžete nahradiť.
Foto: shutterstock/Slawomir Fajer

Existuje zdravšia alternatíva k strúhanke? Ukázalo sa, že existuje. Stojí za to obaľovať bravčové rezne v… ovsených vločkách. Okrem toho ich môžete použiť aj na obalenie rybích prstov, ako aj zeleninových rezňov. Pozrite si recept na najlepšiu strúhanku pod slnkom.

Z akých surovín sa pripravuje klasický trojobal na bravčové rezne?

Klasický trojobal na bravčové rezne sa zvyčajne pripravuje z 3 zložiek. Okrem toho by ste ich mali použiť v správnom poradí. Ktoré?

Na začiatku mäso obaľte v múke, aby sa naň lepšie prilepilo vajce. Najčastejšie sa používa hladká, ale možno použiť aj celozrnnú, ryžovú alebo kukuričnú múku.

Potom múku spojte s druhou vrstvou, ktorou je rozšľahané vajce. Na zvýraznenie chuti sa oplatí dochutiť soľou, korením a ďalšími obľúbenými koreninami.

Poslednú, vonkajšiu vrstvu klasického trojobalu tvorí strúhanka. Vďaka strúhanke sú rezne zlatisté a chrumkavé. Takýto účinok má bežná strúhanka, celozrnná alebo panko.

Prečo nahradiť strúhankou ovsenými vločkami?

Ovsené vločky sú zdravšou alternatívou tradičnej strúhanky. Obsahujú cennú vlákninu, ktorá podporuje trávenie a zabraňuje zápche. Okrem toho zlepšuje črevnú peristaltiku a má pozitívny vplyv na črevnú mikroflóru.

Beta-lepok obsiahnutý v tomto výrobku je zodpovedný za znižovanie hladiny „zlého cholesterolu“. Jeho pravidelná konzumácia pomáha kontrolovať krvný tlak a znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení.

Vďaka svojej štruktúre absorbujú ovsené vločky pri vyprážaní menej tuku, a preto je jedlo menej kalorické. Obal zároveň nestráca svoju chrumkavosť.

Okrem toho tento produkt poskytuje vitamíny skupiny B, ako aj minerály, napr. horčík, fosfor, železo a zinok. Je tiež uznávaný ako zdroj antioxidantov, ktoré podporujú ochranu buniek pred poškodením spôsobeným oxidačným stresom.

Ovsené vločky môžete jesť nielen na raňajky. Môžete ich použiť na prípravu zdravého a chrumkavého trojobalu na bravčové rezne.
Foto: shutterstock/Boryana Manzurova

Recept na obaľovanie bravčových rezňov ovsenými vločkami

Ingrediencie:

  • bravčové rezne;
  • 100 g hladkej múky;
  • 100 g ovsených vločiek;
  • 2 vajcia;
  • korenie: soľ, korenie a prípadne paprika, granulovaný cesnak, bylinky;
  • olej na vyprážanie.

Postup:

Na začiatku vyšľahajte vajcia so soľou, korením a ďalšími obľúbenými koreninami. Ovsené vločky zasa nahrubo zomeľte. Môžete ich tiež nechať celé.

V ďalšom kroku obaľte rezne v múke, potom vo vajci a nakoniec v ovsených vločkách. Smažte ich na rozpálenom oleji na miernom ohni, kým nezískajú zlatistú farbu.

Rezne odporúčame uložiť na papierové utierky. Tým sa odsaje prebytočný tuk.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Z bravčového karé pripravujem niečo lepšie ako rezne. Mäso vychádza prima, a to vďaka dôležitej zásade

Máte už dosť bravčových rezňov? Pripravte si rezeň na havajský spôsob. Dve prísady navyše a máte večeru ako z reštaurácie


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Omrzeli Vás tradičné chute? Táto polievka Vám zamotá hlavu.

18.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna_Pustynnikova). Medzi klasickými slovenskými polievkami, ako je vývar alebo paradajková polievka, by mal byť priestor pre nové a pre…

Minimálne náklady, rýchle výsledky. Vaša pleť bude žiariť mladosťou a jasom

18.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna Ok). Už v staroveku sa ryža bežne používala v starostlivosti o pleť na Ďalekom východe. Ženy vtedy používali…

Recept na sušienky, po ktorých zmäknú srdcia. Božsky chrumkavé a všetky prísady máte po ruke

17.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/JSeventyFour). Hľadáte recept na chutné domáce sušienky, ktoré pripravíte za krátky čas a bez námahy? Potom pre vás máme…

Jogurtový koláč robím takmer so zatvorenými očami. Vždy vyjde vláčny a jemný

17.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Joanna 12). Jogurtový koláč je jedným z tých sladkých receptov, ktoré nemôžu zlyhať. Tvarohové koláče opadávajú, piškótové koláče praskajú…

Zostali vám zemiaky z večere? Pripravte si z nich rýchly a nízkokalorický šalát

16.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Wiktory). Po večeri nám často zostávajú prebytočné uvarené zemiaky. Našťastie ich môžeme dobre využiť bez plytvania potravinami. Skvelým nápadom…

Auto Trendy

Problémy s motormi PureTech? Už existuje platforma na odškodnenie!

19.1.2025 Redakcia Auto trendy - Stellantis reaguje na pretrvávajúce problémy s motormi PureTech a spúšťa platformu na odškodnenie zákazníkov, ktorí museli riešiť nákladné opravy. Aktuálne je dostupná vo Francúzsku a…

Legendárny V12 končí: Lamborghini sa lúči s motorom, ktorý definoval superšporty

19.1.2025 Redakcia Auto trendy - Po 60 rokoch končí éra ikonického dvanásťvalca Lamborghini. Motor, ktorý sa stal synonymom pre rýchlosť a výkon, ustupuje modernizácii. Pozrite sa s nami na fascinujúcu…

Drahý zlozvyk: Jazda na rezerve môže zničiť váš motor! Náklady na opravu šokujú

19.1.2025 Redakcia Auto trendy - Myslíte si, že jazda na rezerve je len otázkou vášho pohodlia? Mechanici bijú na poplach - tento rozšírený zlozvyk môže nenávratne poškodiť váš automobil a…

Šokujúci obrat Porsche: Legendárny Macan sa možno vráti k benzínu

19.1.2025 Redakcia Auto trendy - Porsche prekvapuje automobilový svet nečakaným rozhodnutím. Napriek pôvodným plánom na čisto elektrickú budúcnosť zvažuje návrat k spaľovacím motorom. Dôvodom je nestabilita trhu s elektromobilmi a…

Nový motor: 400 koní z dielne Toyoty, ktorý očarí každého.

19.1.2025 Redakcia Auto trendy - Na Tokyo Auto Salone 2025 Toyota predstavila koncept GR Yaris M s brutálnym 2-litrovým štvorvalcovým motorom s výkonom 400 koní. Tento motor by mohol nájsť…

Revolúcia v Škode: Nový Superb prekoná Teslu v dojazde na elektrinu!

19.1.2025 Redakcia Auto trendy - Česká automobilka šokuje svet prevratnou novinkou. Nová Škoda Superb prichádza s hybridným pohonom, ktorý ponúka neuveriteľných 120 kilometrov čisto na elektrinu. Táto revolučná technológia posúva…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov