23.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: youtube.com/@appetizing.meat.recipes).
Myslíte si, že kuracie rezne sú nuda? Zabudnite na klasické obdĺžnikové tvary. S týmto jednoduchým trikom premeníte obyčajné kuracie prsia na reštauračnú delikatesu. Stačí vám len pokrievka z hrnca a zopár bežných surovín z kuchyne.
Príprava dokonalého kuracieho rezňa začína výberom kvalitného mäsa. Čerstvé kuracie prsia zbavíme všetkých šliach a previsnutých častí. Teraz prichádza na rad prvé kúzlo – mäso prekrojíme vodorovne, ale nie úplne. Necháme ho spojené na jednej strane, čím vznikne jeden veľký, tenký plát. Tento krok je kľúčový pre vytvorenie dokonalého tvaru.
Rozložené mäso jemne naklepeme tĺčikom. Mnohí kuchári pri tomto kroku robia zásadnú chybu – mäso príliš rozbijú. Stačí ho zľahka naklepať, aby sme dosiahli rovnomernú hrúbku. Teraz prichádza moment prekvapenia – na mäso položíme pokrievku z hrnca a ostrým nožom orežeme všetky presahujúce časti. Výsledkom je perfektne okrúhly tvar, ktorý vyzerá ako z luxusnej reštaurácie.
Pre prípravu potrebujeme tieto suroviny:
- 2 väčšie kuracie prsia
- 2 čerstvé vajcia
- 100 g kokosových vločiek
- 70 g hladkej múky
- 50 ml polotučného mlieka
- 2 lyžice kokosového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Namiesto strúhanky, kokosové vločky
Namiesto klasickej strúhanky použijeme kokosové vločky, ktoré dodajú mäsu exotickú chuť a dokonalú chrumkavosť. V prvej miske rozšľaháme vajcia s mliekom. Na jeden plytký tanier nasypeme múku, na druhý kokosové vločky. Osolené a okorenené mäso najprv obalíme v múke, následne namočíme do vajíčkovej zmesi a nakoniec dôkladne obalíme v kokosových vločkách.
Správna teplota oleja je kľúčová pre dokonalý výsledok. Kokosový olej rozohrejeme na stredne vysokú teplotu. Rezne vysmážame z každej strany 3-4 minúty, kým nezískajú zlatistú farbu. Hotové rezne položíme na papierovú utierku, ktorá absorbuje prebytočný tuk.
Tento netradičný recept si získal obľubu aj v profesionálnych kuchyniach. Kombinácia dokonalého tvaru a exotickej kokosovej krusty vytvára jedinečný kulinársky zážitok. Rezne podávame s pečenými zemiakmi alebo ľahkým zeleninovým šalátom. Pre extra dávku luxusu môžeme pridať domácu bylinkovú majonézu.
Tip od šéfkuchára: Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete do kokosových vločiek pridať štipku curry korenia alebo sušený tymian. Mäso bude nielen krásne vyzerať, ale získa aj nezameniteľnú arómu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najchutnejšie kuracie prsia na večeru, aké som kedy jedla. Recept je triviálny
Kuracie mäso zmiešajte so syrom a bylinkami. Na tejto večeri si pochutí celá rodina
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.