8.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/vkuslandia)
Tradičná marináda na kuracie mäso niekedy nestačí. Ak aj vás už nudia klasické chute, vyskúšajte nový recept, ktorý spestrí vašu každodennú večeru. Kombinácia aromatických korenín s kokosovým mliekom vám zaručí jedno z najlepších jedál.
![](https://www.vasenvtebe.sk/wp-content/uploads/2025/02/shutterstock_1842496051-2.jpg)
Foto: shutterstock/vkuslandia
Pred časom som sa rozhodla, že začnem experimentovať v kuchyni. Keďže som sa nechcela obmedziť len na tradičné kombinácie, narazila som na recept na šťavnaté kuracie mäso v zaujímavej marináde s názvom „kokosové mlieko“. Najprv som bola skeptická, ale keď som mäso ochutnala, hneď som vedela, že sa musí objaviť na stole aspoň raz týždenne. Pečené kuracie stehná namočené v kokosovom mlieku s mrkvou a korením je recept, ktorý ovládol môj dom.
Ako pripraviť najlepšie kuracie stehná? Tajomstvo je v marináde
Ak chcete pripraviť najlepšie stehná, oplatí sa venovať pozornosť prísadám. Aromatická marináda na báze kokosového mlieka, kari, kurkumy a feferónov je hitom. Mäsu dodá jedinečnú hĺbku chuti a krásnu zlatistú farbu.
Ingrediencie:
- kg kuracích stehien,
- 400 ml kokosového mlieka,
- 3 mrkvy,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 4 čajové lyžičky kari,
- čajová lyžička kurkumy,
- pol čajovej lyžičky štipľavej papriky,
- čajová lyžička sladkej papriky,
- čajová lyžička medu,
- soľ a korenie,
- vetvička rozmarínu,
- olivový olej na vyprážanie.
![](https://www.vasenvtebe.sk/wp-content/uploads/2025/02/shutterstock_2207507965.jpg)
Foto: shutterstock/AS Foodstudio
Kuracie stehná z rúry. Mimoriadne šťavnaté a plné chuti
Takto pečené kuracie mäso v rúre sa vždy vydarí. Vďaka krátkej tepelnej úprave, t. j. opečeniu stehienok na panvici pred pečením, je koža chrumkavá a vnútro mäsa šťavnaté. Ide o ideálne jedlo na rodinnú večeru, ktoré poteší deti aj dospelých.
Spôsob prípravy:
Mrkvu ošúpeme a nakrájame na plátky, cesnak pretlačíme cez lis. Vo veľkej miske zmiešajte kokosové mlieko s kari korením, kurkumou, feferónkami, medom, soľou a korením. Vytvoríme tak marinádu. Na panvici rozohrejte olivový olej a mäso na ňom niekoľko minút opekajte, kým kôrka mierne nezozlátne. Ak chcete ušetriť čas, môžete tento krok preskočiť a prejsť rovno k pečeniu. Stehná vložte do rúry, pridajte mrkvu, cesnak a vetvičku rozmarínu. Všetko zalejte pripravenou marinádou. Mäso nechajte približne hodinu odpočívať. Misku vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 60 minút. Podávajte horúce s obľúbenou prílohou, ako je ryža, pečená zelenina alebo šalát.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Polovica Ameriky jedáva túto zelenú omáčku k mäsu. Vzdáte sa kvôli nej kečupu a horčice
Omáčka vinaigrette – recept. Mnohí ľudia pridávajú určitú zložku – je to takmer zločin
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.