11.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Inside Creative House).
Dezert na Valentína je dokonalým doplnkom romantickej večere vo dvojici. Valentínske sladkosti nielen výborne chutia, ale aj mimoriadne pôsobivo vyzerajú. Červená farba a motív srdca samozrejme vládnu. Vyskúšajte naše návrhy.
![](https://www.vasenvtebe.sk/wp-content/uploads/2025/02/shutterstock_2531684817.jpg)
Foto: shutterstock/Inside Creative House
Dezert na Valentína musí chutiť šialene a vyzerať krásne. Čo naservírovať svojej polovičke? Vyskúšajte naše osvedčené a jednoduché recepty na sladké dobroty pre zamilovaných.
Dezert v tvare srdca na Valentína – sušienky s džemom
Sušienky s malinovým alebo jahodovým džemom sú klasickým dezertom na Valentína. V tvare srdca – samozrejme, preto si na ich prípravu budete musieť zaobstarať správne formy (hodiť sa vám bude väčšie a menšie srdce).
![](https://www.vasenvtebe.sk/wp-content/uploads/2025/02/shutterstock_2248542319.jpg)
Foto: shutterstock/Charnyshova Liudmila
Na prípravu koláčikov budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 150 g studeného masla
- 1 vajce
- 80 g práškového cukru
- 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
- štipka soli
- 1 pohár malinového alebo jahodového džemu
- práškový cukor na posypanie hotových sušienok
Postup prípravy:
- Na dosku preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, práškový cukor a štipku soli.
- Pridáme na kocky nakrájané maslo a vmiešame ho do múky.
- Pridáme vajce a vypracujeme cesto.
- Keď je cesto hladké, zabalíme ho do fólie a dáme na hodinu do chladničky.
- Cesto vyvaľkajte na hrúbku približne 0,5 cm a vykrajujte koláčiky v tvare srdca.
- Z polovice koláčikov vykrojte aj malé srdiečka v strede.
- Sušienky položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečte pri teplote 180 stupňov približne 8-10 minút dozlatista.
- Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
- Do stredu sušienok bez otvoru natrite džem a naň položte sušienky so srdiečkom v strede.
- Sušienky posypte práškovým cukrom.
Jednoduchý valentínsky dezert s množstvom čokolády
![](https://www.vasenvtebe.sk/wp-content/uploads/2025/02/shutterstock_2380638697.jpg)
Foto: shutterstock/Pixel-Shot
Potrebujete:
- 200 g horkej čokolády
- 180 g cukru
- 3 vajcia
- 150 g masla
- 80 g hladkej múky
- 20 g kakaa
- štipka soli
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 200 g malín (čerstvých alebo mrazených)
- práškový cukor na ozdobu (nepovinné)
Postup prípravy:
- Čokoládu nakrájanú na kocky a maslo dajte do hrnca. Zahrievajte, kým sa prísady nerozpustia a nevytvoria hladkú hmotu. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.
- V miske zmiešajte múku, kakao, prášok do pečiva a soľ.
- Vajíčka vyšľahajte s cukrom do nadýchanej peny.
- Vyšľahané vajcia pridajte do vychladnutej čokolády a potom opatrne vmiešajte múku (miešajte len dovtedy, kým sa ingrediencie nespoja – nie dlhšie, aby sa cesto príliš nenaplnilo).
- Pridajte potom maliny a opäť premiešajte (ak používate mrazené maliny, je dobré ich predtým rozmraziť a zcediť z nich prebytočnú šťavu).
- Zmes nalejte do tortovej formy s rozmermi 20 × 20 cm vyloženej papierom na pečenie.
- Pečte v predhriatej rúre pri 180 stupňoch približne 30 minút.
- Koláč vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
- Pred podávaním koláč potom ozdobte práškovým cukrom.
Nápady na valentínske dezerty pre dvoch
Na záver máme návrh na valentínsky dezert pre dvoch, ktorý môžete pripraviť za chvíľu.
![](https://www.vasenvtebe.sk/wp-content/uploads/2025/02/shutterstock_2149076001-1.jpg)
Foto: shutterstock/Shaiith
Budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 2 červené želé (jahodové alebo malinové)
- 350 ml 36% smotany (dobre vychladenej)
- 3 lyžice práškového cukru
- cukrové srdiečka na ozdobu
Spôsob prípravy:
- Pripravte želé podľa návodu na obale a nechajte ho vychladnúť.
- Poháriky vložte do hrnca alebo misy tak, aby boli zoradené šikmo a naplňte ich do polovice želé.
- Poháriky vložte do chladničky, aby želé stuhlo.
- Do misky nalejte smotanu a pridajte práškový cukor, šľahajte, kým nie je tuhá.
- Keď želé stuhne, nalejte potom šľahačku do pohárov.
- Nakoniec dezert ozdobte obľúbeným ovocím.
- Dezert skladujte v chladničke až do podávania.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Recept na najlepší koláč pod slnkom. Vďaka tejto ingrediencii je mäkký a vlhký
Máte už dosť údenín a syra. Túto nátierku pripravíte za pár minút.
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.