23.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lecker Studio).
Hostia sú už pred dverami a vy nemáte žiadny koláč? Potom si pripravte nepečený dezert, ktorý je hotový za pár minút. Tento krémový, nadýchaný ako obláčik zákusok s osviežujúcou chuťou osloví každého mlsného jazýčka.

Foto: shutterstock/Lecker Studio
Nemusíte stráviť hodiny v kuchyni, aby ste pripravili dezert, ktorý ohromí vašich hostí. Mascarpone môžete použiť ako základ na zákusok, ktorý zahanbí bežné krémy a pudingy. Sladkosť syra rozbíjajú šťavnaté pomaranče, ktoré prinášajú nádych osvieženia. Tento ľahký nepečený dezert poteší kombináciou krémovej konzistencie a citrusovej sviežosti, ktorá je ideálna na každú príležitosť.
Mascarpone nielen na tiramisu. Ingrediencie na sladkokyslý dezert
Mascarpone je taliansky syr, na ktorom je založený obľúbený dezert tiramisu. Tento výrobok však ponúka oveľa viac. Môžeme ho použiť na výrobu krémov na koláče, ale aj iných sladkých pochutín. Medzi nimi je aj dezert s pomarančmi.
Aké ingrediencie potrebujeme na prípravu sladkokyslého dezertu? Tu je ich presný zoznam:
- 500 ml 40-percentnej smotany;
- 400 g mascarpone;
- 120 g cukru;
- 5 pomarančov;
- 3 vajcia;
- 40 g kukuričného škrobu;
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu.

Foto: shutterstock/Ivanna Pavliuk
Recept na pomarančový dezert
1. Ak chcete pripraviť sladkokyslý dezert, najprv vytlačte šťavu z pomarančov. Prvú polovicu zmiešame s kukuričným škrobom a druhú polovicu vlejeme do vajec, ktoré sme predtým rozmiešali s cukrom a vanilkovým extraktom.
2. V ďalšom kroku začneme pomarančovú šťavu s kukuričným škrobom variť, kým nevznikne hustý puding. Potom ho odstavíme a necháme vychladnúť.
3. Vychladnutú smotanu nalejte do misy a šľahajte, kým sa nestane tuhou. Potom postupne pridávajte mascarpone a nakoniec vychladnutý puding.
4. Pomarančový dezert prelejte do pohárov. Najlepšie je použiť vrecúško na servírovanie, ale krém môžete naliať aj lyžicou.
5. Tento dezert odporúčame ozdobiť kúskami pomaranča a pomarančovej kôry. Krásne bude vyzerať aj čerstvá mäta.
6.

Foto: shutterstock/Nicole Lienemann
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Dubajskú čokoládu si môžete vyrobiť sami za pár drobných. Je lepšia a zdravšia ako z ochodu
Neexistuje rýchlejší a chutnejší koláč. Keď ich premiešate metličkou, vyjdú ľahké ako obláčik
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.