25.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MoDaVi Art).
Hľadáte recept na domáce kávové koláčiky, pretože vás už nudia pochutiny zo supermarketov? Objavte recept na lahodné ovsené banánové kakaové koláčiky. Sú oveľa zdravšie ako tie kupované v obchode. Ich príprava je triviálna. A nezaberie vám viac ako 20 minút! Môžete ich pripraviť aj vtedy, keď vám na prahu stoja nečakaní hostia.

Foto: shutterstock/MoDaVi Art
Máte chuť na niečo sladké, ale väčšina občerstvení kúpených v obchode vás desí svojimi zložkami dlhými ako diaľnica? Nebojte sa! Nemusíte sa uchyľovať k výrobkom z obchodov. Stačí, ak máte počas dňa voľných 20 minút.
To je dosť času na to, aby ste si sami pripravili lahodné ovsené koláčiky s banánom a kakaom. Sú lacné, zdravé a šialene chutné. Určite tak potešia celú rodinu aj priateľov, ktorí sa u vás zastavia na návšteve. Odporúčame vám však urobiť hneď dvojitú dávku. Zmiznú totiž z taniera za 5 minút.
Recept na ovsené banánovo-kakaové koláčiky je jednoduchý. Potrebujete len tieto prísady
Ste v kuchyni zvyčajne len hosťom? Aj keď máte pri pečení dve ľavé ruky, určite zvládnete pripraviť ovsené banánovo-kakaové koláčiky k víkendovej káve. Recept je totiž triviálne jednoduchý.
Pripravíte ich z bežných surovín:
- 3 banány
- 1 šálka ovsených vločiek
- 1 až 2 PL medu
- 1/4 šálky mlieka
- 2 PL kakaového prášku
Ak chcete vylepšiť chuť, môžete do receptu na banánovo-kakaové ovsené koláčiky pridať aj hrsť orechov, sultánky alebo brusnice, mandle alebo trochu kokosových hoblín.
Ako pripraviť ovsené banánovo-kakaové koláčiky? Určite sa to dá
- Prípravu začnite predhriatím rúry na 180 stupňov Celzia.
- Potom vidličkou roztlačte banány. Pridajte ovsené vločky (instantné, ak chcete mäkkú desiatu, alebo obyčajné, ak máte radšej chrumkavé).
- Pridajte, mlieko a kakao a ďalšie produkty podľa potreby. Prísady dôkladne premiešajte.
- Z cesta vytvarujte malé guľôčky. Potom ich položte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Predtým ich môžete jemne vyvaľkať.
- Pečte 15 – 20 minút, kým ovsené koláčiky nie sú zlatohnedé. Nechajte ich vychladnúť a vyklopte ich na tanier.
Vychutnajte si občerstvenie, ktoré je nielen chutné, ale aj zdravé, pretože obsahuje cennú vlákninu, ktorá zasýti a je dôležitá pre tráviaci systém.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tento dezert urobíte, keď hostia zaklopú na dvere. Žiadne pečenie ani čakanie na stuhnutie
Dubajskú čokoládu si môžete vyrobiť sami za pár drobných. Je lepšia a zdravšia ako z ochodu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.