15.03.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Hassel Stock).
Máte chuť zjesť niečo sladké, no nemáte čas na dlhé prípravy a nákupy? Ideálnym riešením môžu byť banánové palacinky. Je to rýchle, chutné a zdravé jedlo, ktoré pripravíte s minimom ingrediencií – stačí vajíčko a banán. Ak chcete recept vylepšiť, jednoducho doň pridajte jednu zdravú ingredienciu.

Foto: shutterstock/Hassel Stock
Príprava banánových palaciniek je jednoduchá.
- Rozdrvené ovocie zmiešame s vajíčkami a potom opečieme na stredne rozohriatej panvici. Ideálny pomer je jeden banán k jednému vajcu.
- Je dôležité vyhnúť sa príliš vysokej teplote, aby sa palacinky nespálili. Môžete ich ešte viac zatraktívniť, ak ich po vybratí z panvice zalejete trochou javorového sirupu.
Ak chcete niečo sýtejšie, oplatí sa obohatiť základný recept o ovsené vločky.
- V tomto prípade rozmixujte banán, vajce a ovsené vločky do hladka.
- Pripravenú zmes vyprážajte rovnako ako v prvej verzii – nezabudnite použiť strednú teplotu a palacinky preklopte, keď sa na nich začnú objavovať charakteristické bublinky.
- Hotové palacinky chutia výborne s pridaním ovocia alebo javorového sirupu.

Foto: shutterstock/irina2511
Palacinky na báze banánov nielen úžasne chutia, ale poskytujú aj cenné živiny. Banány sú skutočnou pokladnicou vitamínov (A, C, E, K a vitamíny skupiny B), draslíka, horčíka a fosforu.
Ovsené vločky, ktoré možno pridať ako spestrenie, sú zase zdrojom ľahko stráviteľných bielkovín, vlákniny a množstva minerálov a vitamínov vrátane selénu a vitamínu E. Vajcia naopak obohatia pokrm o vitamíny D, A a E, ale aj železo, vápnik a zinok.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najväčšie chyby pri varení vajec: Takto prichádzate o cenné živiny!
Zabudnite na strúhanku a vločky. Táto verzia kuracích pŕs je hitom. Bude vám ľúto odmietnuť viac
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.