27.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kosoff).
Snívate o šialene čokoládovom koláči, jemnom a nadýchanom ako obláčik, ktorý pripravíte za 10 minút? Tu je jednoduchý recept venovaný milovníkom čokolády. Vďaka jednej tajnej ingrediencii je tento koláč mimoriadne ľahký, vlhký a jednoducho sa rozplýva v ústach. Pozrite si recept.

Foto: shutterstock/Kosoff
Čokoládové koláče sa často pripravujú s cmarom alebo jogurtom. Tentoraz vám predstavíme recept s použitím kefíru. Práve vďaka nemu je koláč mäkký, nadýchaný a vláčny. Navyše sa nevysuší a vydrží čerstvý až tri dni.
Prísady na čokoládový koláč s kefírom
Čokoládový koláč sa pripravuje z bežných surovín, ktoré už často máme v kuchyni. Ak ich však nemáme, kúpime ich doslova všade, v každom obchode. Samozrejme, nezabúdame ani na kefír, ktorý ovplyvňuje štruktúru a chuť tohto pečiva.
Aké ingrediencie potrebujeme na prípravu čokoládového koláča?
Tu je ich zoznam:
- 2,5 šálky hladkej múky
- 1 šálka cukru
- 1/2 šálky oleja
- 300 g kefíru
- 2 vajcia
- 3 lyžice kakaa
- 2 lyžice džemu
- 2 lyžičky škorice
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
Čokoládový kefírový koláč recept
Tento recept na čokoládový kefírový koláč je rýchly a jednoduchý. Hotový za 10 minút a nepotrebujeme ani mixér. Všetky prísady zmiešame ľahko drevenou varechou, ale samozrejme postupne.
- Na začiatok nalejeme kefír a olej do misy a pridáme vajcia, cukor, džem. Tieto prísady dôkladne premiešame varechou.
- Potom pridáme preosiatu múku, kakao, škoricu, prášok do pečiva a štipku soli. Opäť premiešame, aby sa ingrediencie spojili.
- Vzniknutú zmes nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie. Čokoládový koláč pečieme približne hodinu, kým nie je suchý, v rúre vyhriatej na 175 stupňov Celzia.
- Po vychladnutí ho polejeme čokoládovou polevou a posypeme vlašskými orechmi alebo kokosovými hoblinami. Koláč môžete ozdobiť aj lístkami mäty a čerstvým ovocím, napríklad malinami, čučoriedkami, jahodami, čerešňami alebo ríbezľami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Fit tiramisu, ktoré pripravíte za 10 minút. Veľa bielkovín a žiadny cukor
Pekanový koláč – nový dezertový hit po pistáciách a dubajskej čokoláde!
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.