10.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nblx).
Zrelý banán je vynikajúcim základom pre mnohé chutné občerstvenie. V tomto článku vám ponúkame recept na trojzložkové lievance. Ideálne na raňajky alebo dezert. Sú pripravené za krátky čas, takže sa nemusíte obávať, ak si rodina vypýta ďalšie.

Foto: shutterstock/nblx
Banán je výživné a chutné ovocie, ktoré sa často dostáva do nášho nákupného košíka. Bohužiaľ, môže expresným tempom strácať svoje estetické vlastnosti. Členov domácnosti to účinne odrádza od jeho konzumácie. Našťastie existuje niekoľko osvedčených receptov s využitím prezretého. Jedným z najobľúbenejších receptov je ten na banánový chlieb. Ak si však chcete sladké občerstvenie vychutnať rýchlejšie, pripravte si expresné lievance z troch ingrediencií.
Čo pripraviť zo zrelých banánov? Namiesto banánového chleba si pripravte lahodné palacinky
Chlieb, kokteil, ovocný šalát alebo palacinky – existuje mnoho spôsobov, ako využiť prezretý banán. Okrem iného nájdete na internete množstvo receptov na chutné lievance. Je však dôležité mať na pamäti, že každý recept obsahuje aspoň 5 až 6 ingrediencií. Ak ste fanúšikom jednoduchých riešení, tento trojzložkový recept vás určite osloví.
Na prípravu tohto dezertu budete potrebovať len:
- 1 banán
- 2 PL ovsenej múky – ak nemáte hotový výrobok, môžete si ovsené vločky zomlieť
- 1 veľké vajce alebo 2 malé vajcia
Z uvedenej hmotnosti vyjde približne 5-6 lievancov. Všetky ingrediencie je potrebné skombinovať spolu v správnom poradí. Pripravte si stredne veľkú panvicu na vyprážanie.
Banánové lievance bez prášku do pečiva. Najlepšie chutia s pridaním iného ovocia.
Banánové lievance sú ideálne na rýchlo pripravené raňajky alebo dezert.

Foto: shutterstock/AlbinaTimi
- Začnite tým, že ovocie roztlačíte vidličkou – čím je ovocie prezretejšie, tým ľahšie sa s ním potom manipuluje.
- Potom pridajte ovsenú múku a prísady dôkladne premiešajte.
- Nakoniec potom pridajte aj vajce, ktoré tiež opatrne spojte s ostatnými dvoma produktmi (stále pomocou vidličky).
- Keď je zmes hotová, môžeme prejsť k vyprážaniu lievancov.
- Na panvicu dáme trochu masla a postavíme ju na mierny oheň, aby sa tuk nezačal pripáliť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Šialene jemné a nadýchané lievance. Pridanie tohto ovocia je hitom
Palacinky bez múky? Nahraďte ju týmto a budú ešte chutnejšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.