18.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kamila Sankiewicz Photo)
Vajíčka plnené zelenou prísadou sú zdravým a chutným občerstvením, ktoré sa často objavuje na sviatočnom stole. Tajný výrobok v sebe ukrýva mnoho cenných živín. Okrem iného obsahuje železo, vitamín C, vitamíny skupiny B a kyselinu listovú. Správne ochutený a obohatený o ďalšie prísady vytvára veľmi zaujímavú chuťovú kompozíciu.

Foto: shutterstock/Kamila Sankiewicz Photo
Plnené vajcia sú občerstvením, ktoré má mnoho výhod. Na veľkonočnom stole vyzerajú veľmi farebne a dekoratívne, takže by určite nemali chýbať na veľkonočnom jedálnom lístku. Ich chuť sa dá meniť, pretože toto predjedlo chutí výborne v rôznych variáciách. Špenát sa výborne hodí k syru feta. Ale to, samozrejme, nie je jediná ingrediencia, ktorú môžete do plnky pridať.
Plnené vajcia so špenátom a lososom
Čím plniť veľkonočné plnené vajíčka? K špenátu sa veľmi dobre hodia rôzne prísady. Na začiatok odporúčame klasickú kombináciu špenátu a lososa. Tu sú ingrediencie potrebné na prípravu tejto verzie občerstvenia:
- 6 vajec uvarených natvrdo
- 150 g čerstvého baby špenátu
- 100 g údeného lososa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 PL olivového oleja
- 2-3 PL majonézy
- soľ, korenie podľa chuti
- čerstvý kôpor na ozdobu
Na prípravu občerstvenia si nemusíte vyhradiť veľa času, pretože rýchlosť a jednoduchosť najlepšie vystihuje recept na plnené vajcia. Naplňte ich špenátom v priebehu okamihu podľa nižšie uvedených pokynov:

Foto: shutterstock/RFondren Photography
Vajíčka ošúpeme a pozdĺžne rozkrojíme na polovice. Z vajíčok vyberieme žĺtky a dáme ich na tanier. Roztlačíme ich vidličkou. Na panvici rozohrejeme olivový olej a vhodíme cesnak pretlačený cez lis. Po minúte pridáme špenát a smažíme, kým nezvädne, Odstavíme z ohňa a po vychladnutí nadrobno nakrájame. Lososa nakrájame na menšie kúsky. Všetky prísady pridáme do misky so žĺtkami. Vajíčka naplníme plnkou a ozdobíme čerstvým kôprom.
Vajcia plnené špenátom a fetou. Pridanie sušených paradajok pre príval chuti a farby
Sušené paradajky dokážu zvýrazniť chuť jedál, preto na ne myslite aj pri príprave tých najchutnejších plnených vajec. So špenátom, fetou a sušenými paradajkami si podmaníte chuťové bunky svojich domácich aj hostí. Pripravte si nasledujúce ingrediencie:
- 6 vajec uvarených natvrdo
- 150 g čerstvého baby špenátu
- 50 g syra feta
- 50 g sušených paradajok v oleji
- 2-3 PL majonézy
- soľ, korenie podľa chuti
- pažítka na ozdobu
Toto zdravé a chutné občerstvenie si môžete pripraviť deň vopred a uložiť do chladničky. Vajíčka plnené špenátom so syrom feta a sušenými paradajkami pripravte podľa nižšie uvedeného návodu:

Foto: shutterstock/Teresa Kasprzycka
Vajíčka ošúpeme a rozkrojíme na polovice. Žĺtky vyberieme a dáme do misky. Špenát dáme do sitka a zalejeme vriacou vodou. Sušené paradajky scedíme a nakrájame na kocky. Syr feta rozdrobíme rukami. Všetky prísady dáme do misky spolu so žĺtkami. Dôkladne premiešame a ochutíme soľou a korením. Plníme vajíčka. Pred podávaním ozdobíme nasekanou pažítkou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tento rok pripravte tento druh plnky do plnených vajec. Každý si bude pýtať ďalšie
Čo treba dať do veľkonočného košíka? Vysvetľujeme, čo by tam určite nemalo chýbať
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.