18.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Teresa Kasprzycka).
Bábovka na Veľkú noc je rovnako dôležitým artiklom ako kapor na Štedrý večer. Ak sa na stole neobjaví, sviatky sa síce uskutočnia, ale budú akosi neúplné. Ak sa teda chystáte upiecť veľkonočnú bábovku a chcete si byť istí, že vyjde dokonale, máme pre vás osvedčený a veľmi jednoduchý recept. Stačí zmiešať ingrediencie a upiecť, a koláčik zostane vlhký a vláčny až päť dní.

Foto: shutterstock/Teresa Kasprzycka
Ak sa pomaly dostávate do veľkonočnej nálady, ktorá sa zdá byť neoddeliteľnou súčasťou šialených príprav a stresu z toho, aby ste všetko stihli, zhlboka sa trikrát nadýchnite. Dnes pre vás máme recept na jednu z najdôležitejších veľkonočných pochúťok, a to lahodnú, jemnú bábovku, ktorej výroba si vyžaduje minimum námahy, nulové zručnosti a len mixér a rúru. Koláčik podľa tohto receptu je jedinečný v tom, že nevyschne, takže ho môžete pokojne pripraviť niekoľko dní pred Veľkou nocou, aby ste v sobotu večer nebehali po kuchyni. Na čo by ste mali dbať hneď na začiatku? Nezabudnite, že všetky prísady, najmä vajíčka, by mali mať izbovú teplotu.
Veľkonočný bábovka. Na celom webe nenájdete jednoduchší recept
Ingrediencie:
- 4 vajciaň
- 1 šálka cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 šálka hladkej múky
- 0,5 šálky zemiakovej múky
- 250 g masla
- 4 lyžice oleja
Veľkonočná bábovka – ako ju pripraviť:
- Pripravíme si hrniec, dáme doň zohriate maslo a pridáme olej. Na miernom ohni privedieme do varu a občas premiešame. Odstavíme, aby mierne vychladol.
- Do hrnca rozbijeme vajcia a pridáme oba cukry. Pomocou mixéra na vysokých otáčkach všetko vyšľaháme do svetlej hmoty.
- Dôkladne zmiešame múku, zemiakovú múku a prášok do pečiva a postupne ich pridávame k vajciam vyšľahaným s cukrom, pričom tentoraz miešame na nižšej rýchlosti.
- Keď sa ingrediencie spoja, pridáme rozpustené maslo. Chvíľu pokračujeme v miešaní a medzitým si predhrejeme rúru na 180 stupňov.
- Pripravíme si formu na muffiny, vymažeme ju maslom a vysypeme strúhankou, aby sa bábovka neprilepila.
- Potom cesto nalejeme do formy a vložíme do horúcej rúry. Pečieme 1 hodinu a 5 minút – približne toľko trvá, kým sa bábovka upečie.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Dokonalá piškóta na každú príležitosť. Nikdy nespadne, je vysoká a nadýchaná ako obláčik.
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.