20.04.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/gowithstock).
Kuracie mäso plnené špenátom je jedlo s jednoduchou prípravou, ktoré sa dá pripraviť len za 30 minút, vďaka čomu je ideálnou večerou pre zaneprázdnených ľudí. Prídavok sušených paradajok dodáva celému jedinečnú vôňu – jemne slanú, jemne sladkú, plnú slnka a leta.

Foto: shutterstock/gowithstock
Kuracie mäso plnené špenátom
Kuracie mäso plnené špenátom je nenáročné na prípravu, no zároveň je aj elegantnou večerou či obedom. Môžete ho podávať na slávnostnom rodinnom stretnutí alebo počas sviatkov alebo ho pripraviť ako každodenné hlavné jedlo. Recept nie je vôbec zložitý, no kombinácia chutí je lahodná. Hydina je ľahko stráviteľná a aj nízkokalorická a špenát je plný vitamínov, minerálov a antioxidantov. Sušené paradajky dodajú pokrmu nádhernú vôňu a ešte väčšiu šťavnatosť.
Kuracie mäso plnené špenátom – recept
Ingrediencie:
- 2 kuracie prsia,
- 150 g čerstvého špenátu,
- 4 strúčiky cesnaku,
- lyžica olivového oleja,
- 1/4 lyžičky údenej papriky,
- 1/2 lyžičky soli,
- 1/4 lyžičky čierneho korenia.
Omáčka:
- 200 ml kuracieho vývaru,
- 50 g sušených paradajok v oleji,
- cibuľa, 3 strúčiky cesnaku,
- 3 lyžice olivového oleja,
- lyžica múky,
- lyžička tymiánu.
Príprava:
- Cesnak ošúpte a nasekajte nadrobno. Orestujte ho na olivovom oleji 1–2 minúty.
- Pridajte špenát a restujte za občasného miešania ďalšie 2–3 minúty, kým nezvädne.
- Kuracie prsia umyte, osušte a pozdĺžne rozrežte – ale nie úplne, iba tak, aby sa dali otvoriť ako motýlik.
- Do stredu každého kusa dajte 1–2 kopcovité lyžice špenátu a zatvorte mäso. Z oboch strán dobre osoľte, okoreňte a posypte údenou paprikou.
- Mäso vložte do vymasteného zapekacieho skla.
- Omáčka: cibuľu a cesnak nasekajte a spolu s tymianom orestujte na oleji cca 3 minúty za častého miešania. Pridajte múku a pripravte zápražku. Potom pridajte vývar a sušené paradajky nakrájané na pásiky. Omáčku priveďte do varu a potom ju nalejte do zapekacej misy.
- Celé to vložíme do rúry nastavenej na 220 stupňov Celzia a prikryté pečieme 30-40 minút. Na posledných 10 minút pečenia odstráňte veko alebo fóliu.
- Kuracie mäso plnené špenátom podávame teplé, poliate omáčkou. Jedlo sa hodí najlepšie so zemiakmi alebo aj ľahkým šalátom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pridajte ho do kávy namiesto bežného mlieka. Má vysoký obsah bielkovín aj vlákniny, nízky obsah tuku
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.